• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija: Lodžeski srušio Litvance!

Autor mondo.rs

Prvi poraz vicešampiona Evrope iz 2013, kada je to malo ko očekivao...

Naturalizovani Amerikanac Met Lodžeski nanizao je 20 poena i pet asistencija, a reprezentacija Belgije je njegovim košem "iz odbojke" uz zvuk sirene šokirala Litvaniju.

Sudije su nekoliko minuta pregledale usporeni snimak i presudile da se poslednji kontakt sa loptom dogodio pre nego što su na tabli zasijale crvene lampice.

U meču 3. kola D grupe Eurobasketa u Rigi: Belgija - Litvanija 76:74 (12:20, 23:15, 22:19, 19:20)!

Sada obe ekipe imaju skor 2-1, a plasman u vrhu tabele krojiće se od 17.30 časova u meču domaćina Letonije (1-1) i Češke (2-0), koju uspešno predvodi "leteći" Jan Veseli.

Okršaj Belgije i Litvanije potvrdio je da se situacija na košarkaškoj karti Evrope konstantno menja i da su iznenađenja itekako moguća, naročito kada se igra po tri dana zaredom.

"Crveni đavoli" su ubacili 11 od 26 šuteva za tri poena i posle smušeno odigrane prve četvrtine postali tim koji napada i diktira tempo, svestan da nema šta da izgubi. Lodžeski, krilo Olimpijakosa, sa autoritetom je stao na čelo ekipe koja je do kraja dobila još četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom (Tabu 16, Van Rosom 13, Ervel 11, Mvema 10).

Na drugoj strani, tradicionalno ubojiti šuteri sa Baltika ovog popodneva su pucali "ćorcima". Jedinu trojku ubacio je krilni centar Paulius Jankunas, dok je ostatak ekipe gađao 0/12.

Činilo se da će centar Toronto Reptorsa Jonas Valančunas (25p, 12sk) uspeti praktično sam da donese pobedu, ali Litvanci su u poslednja dva minuta prokockali vođstvo od 74:68.

Džonatan Tabu i Aksel Ervel trojkama su izjednačili na 74:74, a porazu svog tima kumovao je plejmejker Mantas Kalnietis, koji je mogao da drži loptu gotovo do kraja utakmice, ali je ishitreno šutirao i time ostavio protivniku dovoljno vremena da iz munjevite kontre postigne pobedonosne poene.

Belgija je završila meč serijom od 8:0!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC