• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi promašili pet u nizu za 0-3 (VIDEO)

Autor mondo.rs

Prednost koju su stekli trojkom Zubkova, Rusi su pretvorili i u treći poraz na šampionatu. Koponen nije promašio kad je bilo važno.

Od kada je Andrej Zubkov, na 2:42 do kraja, pogodio trojku za vođstvo Rusije protiv Finske od 79:78, nijedan ruski košarkaš nije iz pet puta uspeo da pogodi koš.

Na drugoj strani, Sasu Salin ubacio je jedno slobodno bacanje, a onda hladnokrvni Peteri Koponen, na svega 3,5 sekundi pre kraja, pogodio dugu dvojku iz driblinga posle skandalozno "labave" odbrane Rusije od igre "2 na 2", gde je Finac kao na treningu rešio "mismeč".

Epilog – treći poraz šampiona Evrope iz 2007. godine u tri meča u Grupi A, Finska – Rusija 81:79 (16:20, 20:18, 27:26, 18:15).

Posle Izraela i Poljske, i Finska je nadigrala "zbornaju", koja će teško izboriti plasman u osminu finala, jer bi tek trebalo da se sastane sa najvećim favoritom grupe, a možda i turnira, Francuskom.

Utakmicu punu preokreta rešili su – Rusi, promašajima. Imali su 19:13 u prvoj, pa 25:32 u drugoj četvrtini (serija Finaca od 6:19). U trećoj ponovo su Rusi poveli 59:54, ali su Finci serijom 7:0 preuzeli vođstvo u četvrtoj i poveli 69:73.

Pri rezultatu 74:78, "zbornaja" je napravila mini seriju od 5:0, zahvaljujući pomenutoj trojki Zubkova, ali su do kraja meča redom promašivali Egor Vjalcev, Vitalij Fridzon, Vjalcev, pa Zubkov na 24 sekunde pre kraja, da bi "do or die" trojka Fridzona iz ugla, preko ruke, uz zvuk sirene – završila na ivici table!

Pogledajte kako su Finci upisali prvu pobedu na Eurobasketu...

Pogledajte neizvesnu završnicu meča.
Izvor: YouTube

U ostalim utakmicama trećeg kola A grupe od 17.30 sati igraju Izrael - Bosna i Hercegovida, a od 21 Francuska - Poljska.

Fridzon je završio meč sa 22 poena, četiri asistencije i četiri trojke iz sedam pokušaja, a pratio ga je Sergej Voroncevič sa 13 poena i 11 skokova. Naturalizovani Amerikanac Erik Marfi predvodio je Fince sa 19 poena i sedam skokova, dok je Salin stao na 16, uz četiri skoka.

Tabela: Francuska 2-0, Izrael 2-0, Poljska 2-0, Finska 1-2, BiH 0-2, Rusija 0-3.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC