• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Sale, razigraj mi glavnog igrača

Autor mondo.rs

Trener Albe Saša Obradović veruje u "orlove" i svog nekadašnjeg saigrača na klupi. Pomirio se s tim da će Milosavljevića dobiti bukvalno pred start sezone.

/Od reportera MONDA iz Berlina/

Saša Obradović paralelno u Berlinu vodi pripreme svoje Albe i za sada uspeva da prati utakmice reprezentacije Srbije.

U trenažnoj hali u centru glavnog grada Nemačke radi sa ekipom ujutru i uveče. Novinare iz Beograda primio je u salu u ponedeljak i dopustio da gledaju kako se uigravaju akcije.

U potpunoj tišini, pod vođstvom srpskog stručnjaka, igrači u crnoj i žutoj opremi slušali su komande na engleskom i srpskom. Prošlosezonski igrač Žalgirisa Vil Čeri poslednji je stigao u ekipu, sa kojom rade i srpski igrači Dragan Labović i Stefan Živanović.

Posle pozdrava na centru terena, ukrašenog grbom Albe, Obradović je stao pred izveštače iz Srbije.

"Trenutno mi je zaista prioritet Alba, ali trudim se da pokušam da odgledam i utakmice reprezentacije, mada mi sad idu na ruku termini naših utakmica, jer imamo trening oko 18 časova, pa mogu da vidim, ispratim i naravno navijam", počeo je priču Obradović.

Dok su njegovi igrači individualno završavali trening, upitan je i kako će izgledati Alba u novoj sezoni? Prošle godine bila je hit Evrolige.

"Ekipa je potpuno promenjena u odnosu na prošlu sezonu. Teško je i što se tiče stvaranja hemije, jer nisu tu dvojica reprezentativaca Nemačke (Gifaj i King), jedan BiH (Kikanović) i jedan naš (Milosavljević), pa imamo probleme od početka sa organizacijom treninga i brojem igrača. Pravu sliku imaćemo kada budu došli svi".

Kada planira da okupi kompletan tim? Dragana, u svakom slučaju, očekuje poslednjeg u Berlinu.

"Nekad želim da igraju što više zbog svojih kvaliteta i karijera, a nekad želim da što brže imam ekipu na okupu, kako bih mogao da radim, jer mnogo brzo sve počinje po završetku druge runde EP. Naravno, nas očekujem u završnici i finalu, a za ove druge - Nemce i BiH videćemo koliko će moći, ali moguće je da ih dočekam posle prve runde".

Naravno da sa posebnom pažnjom prati Milosavljevića, koji će biti jako važan igrač Albe u novoj sezoni.

"Naša reprezentacija ima veliki kvalitet i na terenu i na klupi i očekujem da Gagi Milosavljević igra... Bilo bi to dobro i za mene", rekao je Obradović, nasmejavši se.

Potom je govorio detaljnije o ulozi svog najjačeg aduta u takmičarskoj 2015/16.

"Što se reprezentacije tiče, Gagi je izgubio ovog leta dosta, čak deset dana kada je dobio udarac. Izgubio je mesto i dobru ulogu u timu, ali ima podršku svih i igračkim kvalitetom apsolutno zaslužuje da bude tu gde jeste. Meni će biti glavni igrač i biće mi jako teško da za samo nedelju dana kada se vrati da podelim uloge. Ne može se na jednom treningu dati igraču glavna uloga".

I Dragana i ostatak tima pratio je u prva dva kola. I on je očekivao da "orlovima" ne bude lako protiv Nemačke.

"Nije jednostavno bilo, što se moglo i nagovestiti. Posle emotivnog i fizičkog pražnjenja i kasnog termina utakmice, treba da igraš sa ekipom koja nije blistala u pripremama, koja je imala probleme... I dok sam bio igrač uvek su mi smetale te utakmice u 15 časova. Ne sećam se koliko smo se spremali, ali očigledno se vidi manjak koncentracije".

"Sa druge strane, nije to samo stvar umora, već i emotivnog pražnjenja. Sve to je uticalo na promašene šuteve. Uz to je jako nezahvalno i to što ne možeš napraviš trening ujutru i osetiš koševe. Možda malo Teodosića to ometa, videćemo koliko će i Bogdanović moći sa tim bolovima u leđima, ali ja sam optimista. Važno je igrati i pobeđivati na ovaj način. Malo bih se i uplašio da toliko sad izdominiramo, imamo iskustvo prošlogodišnje Grčke koja je fenomenalno igrala, pa došla na nas"

Saši Đorđeviću, svom nekadašnjem saigraču, poželeo je sreću pred Eurobasket.

"Stvarno mu je želim. Čuli smo se ranije, jer sam u pripremnom periodu, imamo dva treninga dnevno, vodim razgovore sa novim i potencijalno novim igračima... Čuli smo se ovde i bilo je malo onoga 'Što nisi došao?", ali rekao sam mu 'Izvini brate, znaš da sam ja tu za podršku...' U pozitivnom i lepom tonu smo završili", nasmejao se još jednom.

Obradović i Đorđević godinama su igrali jedan uz drugog u reprezentaciji. Veliki uspeh koji je "Sale Nacionale" napravio na početku selektorske karijere pomalo je iznenadio trenera Albe.

"Sa jedne strane jesam bio iznenađen, s obzirom da on nema neko veliko trenersko iskustvo, ali se jasno vidi njegova reakcija. I sa tribina je vidljivo da zaista kontroliše ekipu, igrače i da je jako harizmatičan, kakav je bio i kao igrač. Samim tim, sposoban je da nosi sve to. Vidi svakome ulogu i zna da prenese igračima i znanje i energiju".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC