• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vujošević ne ostaje!

Autor mondo.rs

Novi Upravni odbor crno-belih delimično je potvrdio pisanje našeg portala - Duško Vujošević više neće biti šef stručnog štaba. Nezvanično, Kecman uz Božića.

 PARTIZAN: Vujošević ne ostaje! Izvor: MN PRESS

Treći mandat Duška Vujoševića na klupi Partizana i zvanično je završen u ponedeljak popodne.

Trofejni trener odlazi sa klupe nakon nešto više od tri godine rada, koliko je prošlo otkako je posle povratka iz CSKA i godinu i po dana pauze, zauzeo mesto svog nekadašnjeg pomoćnika Vlade Jovanovića.

Kao što je MONDO najavio u ranim popodnevnim satima, uoči vanredne sednice Skupštine kluba, novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Nikolom Pekovićem opredelilo se za drugačiji pravac delovanja u sportskom sektoru i odlučilo da ne produži saradnju sa Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru.

"
Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti, treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, postepenom povratku ka šampionskim visinama i kontinuitetu trofeja", stoji u saopštenju objavljenom nakon prve sednice novog saziva UO KK Partizan.

"Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke".

"Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina. Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom".

Duško Vujošević od početka priprema 17. avgusta je radio na volonterskoj bazi, pošto mu je ugovor istekao po završetku sezone 2014/15, u kojoj crno-beli prvi put posle 14 godina nisu osvojili trofej i tokom koje je kulminirala finansijska kriza u klubu.

Uprava Partizana povukla je potez koji će za veliki broj navijača svakako predstavljati razočaranje, posebno za one koji su nedavno ispred stadiona u Humskoj ulici pružili glasnu podršku popularnom Duletu. Podsetimo i da je Vujošević posle toga na fudbalskoj utakmici Partizan - BATE Borisov dobio ovacije punih tribina...

Uskoro će uslediti imenovanje novog šefa struke, a to će biti Petar Božić, nekadašnji kapiten i dosadašnji Vujoševićev asistent u stručnom štabu.

Prema daljim nezvaničnim informacijama, u novi stručni štab biće uključen i Dušan Kecman, Božićev dugogodišnji saigrač i partner u "snabdevanju" Partizanove trofejne sale.

On je direktno zaslužan za titulu prvaka Jadranske lige osvojenu u Zagrebu 2010. godine, kao i za ključnu pobedu nad Makabijem u Tel Avivu iste sezone (29 poena, sedam trojki), čime je napravljen važan korak ka plasmanu na Fajnal for Evrolige.

Kecman se od košarke zvanično oprostio prošlog leta (revijalnom utakmicom u Pioniru) i počeo da se priprema za bavljenje trenerskim pozivom. Između ostalog, bio je u Mineapolisu i posmatrao kako se radi u Minesota Timbervulvsima, ekipi Nikole Pekovića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC