• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Ne nazire se Partizanov rival...

Poslije prve četiri utakmice kvalifikacija za EL sve je otvoreno, ali će u petak sa osam mogućih rivala crno-belih, broj pasti na četiri.

 EL: Ne nazire se Partizanov rival... Izvor: MONDO


Odigrane su prve četiri kvalifikacione utakmice za plasman u Evroligu, ali rezultati su takvi da se ne može ni naslutiti koja će se četiri tima plasirati u drugu rundu kvalifikacija.

Ipak, poslije revanš mečeva u petak, krug kandidata smanjiće se sa osam, na četiri i tada će košarkaši Partizana imati kakvu-takvu predstavu o tome, koji će tim popuniti upražnjeno mjesto u Grupi B, u kojoj su pored crno-belih još Olimpijakos, Unikaha, Efes Pilsen i Lijetuvos.

Jedan od dva najbolja tima iz kvalifikacija pridružiće se toj konkurenciji.

U utorak uveče, najubjedljiviju pobjedu ostvario je letonski Ventspils protiv Benetona iz Treviza - 78:73, ali tu prednost potrebno je i odbraniti u petak u Italiji kako bi Ventspils postao prvi letonski tim u Evroligi, odnosno Kupu šampiona od 1961. godine.

Letonci su pet minuta prije kraja bili maltene pred plasmanom u drugu rundu kvalifikacija, jer su vodili sa 71:58, ali su dragocenu prednost pred put u Trevizo prokockali očajnom završnicom u kojoj je Beneton postigao 15, a primio četiri poena (75:73).

Ipak, Letonci su sa četiri pogotka sa linije slobodnih bacanja u posljednjem minutu djelimično popravili situaciju - 78:73. U ovoj pobjedi briljirao je Eron Petvej sa 20 poena, 17 skokova i tri blokade.

Belgijski šampion Šarlroa, vodio je sa 51:30 u posljednjoj četvrtini, a onda je francuski Orlean serijom 25:3 došao do poraza od samo dva poena razlike - 55:53, koji uliva dodatnu nadu pred revanš u petak. Džeri Džonson postigao je deset poena za Šarlroa, a Ostin Nikols 14 za Francuze, od čega većinu u posljednjoj četvrtini.

Trojkom Nikosa Hadživretasa uz zvuk sirene, Aris je u Solunu uspio da dobije grčki duel sa atinskim Marusijem - 69:67. Ipak, Arisu će biti potrebno mnogo više kako bi izbjegao eliminaciju od manje slavnog tima iz prestonice u petak. Endi Bets ubacio je 15 poena, uz 11 skokova za Aris, a Džerod Homen 13, uz deset skokova za Marusi.

Alba je u finišu duela u Le Manu vodila sa 59:53, ali je domaći tim serijom 7:0 povratio vođstvo (60:59), a do kraja obe ekipe postigle su po poen za konačnih 61:60 pred revanš u Berlinu. Mark Saljers briljirao je sa 28 poena u redovima Le Mana, dok je njemački tim predvodio Adam Čab sa 16, Džulijus Dženkins ubacio je 15.

REZULTATI:

(A) Šarlroa (Belgija) - Orlean (Francuska) 55:53
(B) Ventspils (Letonija) - Beneton (Italija) 78:73

(C) Le Man (Francuska) - Alba (Nemačka) 61:60
(D) Aris (Grčka) - Marusi (Grčka) 69:67

Revanši su u petak, 2. oktobra.

U drugom, posljednjem kolu kvalifikacija 6. i 9. oktobra sastaće se pobjednici duela A i B, odnosno C i D. Ko bude bolji u dva meča, računajući koš razliku, popuniće upražnjena mjesta u Grupama B i D, prve faze Evrolige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC