• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani na Bilijevom oproštaju, Česi za Rio!

Autor mondo.rs

Poznato je ko će se boriti za peto, a ko za veoma važno sedmo mesto na Eurobasketu.

Veče posle bolnih poraza od Litvanije i Srbije u četvrtfinalnim duelima, Italijani i Česi sudarili su se u borbi za Olimpijske igre.

Italijani su obezbedili bar kvalifikacije, Česi će to morati da urade u direktnom meču sa Letonijom, za 7. mesto, u kojem poraženi ostaje bez šansi da ode u Rio naredne sezone.

Italija – Češka 85:70 (21:21, 21:16, 32:17, 11:16).

Iako su do srede kasno uveče igrali košarku "na nož" sa Litvancima, i ušli u produžetak, Italijani su delovali odlučnije i stručnije u nameri da kući vrate bar pozivnicu za turnir koji vodi na najveći sportskih događaj na planeti. Imali su više raspoloženih igrača u napadu, za razliku od Čeha koji su očigledno pružili maksimum maksimuma u meču sa Srbijom u sredu.

Ove večeri, samo su Tomaš Satoranski (12) i Jan Veseli (22) bili dvocifreni na ulazu u četvrti četvrtinu, kada je meč već bio gotov, jer su Italijani neverovatnom serijom u trećoj deonici (bilo je 44:41, pa 62:45, pa 74:54) rešili pitanje pobednika na vreme.

Pobeda "azura" nije došla  u pitanje ni nakon što je ta ekipa postigla samo dva poena u prvih pet minuta igre u četvrtoj četvrtini i za to vreme primila devet, jer su Đentile i Barnjani vezali četiri poena za 30 sekundi i vratili Satoranskog i Veselija na propisnu udaljenost.

Trio Andrea Barnjani, Danilo Galinari, Alesandro Đentile inicirao je pomenutu seriju, a grogirane Čehe dokusurio je Marko Belineli s nekoliko minijatura u finišu treće četvrtine. Verovatno razočarani zbog ishoda meča sa Litvanijom, u kojem su nominalno imali ulogu favorita, ali je nisu timski zaslužili i potvrdili, Italijani su ove večeri izborili revijalni meč sa Grčkom za petom mesto, koji će ujedno biti oproštaj velikog Vasilisa Spanulisa od kultnog plavog dresa.

Izvor: MONDO



S druge strane, nakon najvećeg uspeha u istoriji i plasmana u četvrtfinale Eurobasketa, Česi će se u duelu za sedmo mesto sastati sa Letoncima, koji su ih dobili 72:65 u meču 3. kola prve faze takmičenja, u Rigi, kada je Satoranski imao 22 poena i devet asistencija, ali kada je letonska odbrana zadržala Češku na svega 20 poena u drugoj i trećoj četvrtini.

Dakle, finalisti Eurobasketa idu direktno u Rio, ekipe od trećeg do sedmog mesta će u predstojeći kvalifikacioni turnir, a Češka ili Letonija će, na kraju, ostati praznih šaka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC