• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janakis za MONDO: Sale, piši i ti istoriju!

Autor mondo.rs

Proslavljeni košarkaš i selektor Grčke za naš portal izneo utiske o Aleksandru Đorđeviću i njegovom radu na klupi "orlova".

 Selektor Grčke za MONDO izneo utiske o Aleksandru Đorđeviću i njegovom radu na klupi "orlova". Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ove nedelje, Aleksandar Saša Đorđević ima šansu da postane drugi trener u istoriji koji je osvojio Eurobasket i kao košarkaš i kao trener. Prvi i jedini to je uradio Panajotis Janakis (56).

Uz MVP-a Nikosa Galisa, legendarni Grk bio je jedan nosilaca igre i kapiten reprezentacije koja je 1987. pokorila Evropu, baš u Atini. Isti trofej osvojio je i kao selektor svoje zemlje, u Beogradu 2005.

Čuvenog Janakisa sreli smo na stadionu Lila, gde uživo prati završnicu Evropskog prvenstva. U razgovoru za MONDO poželeo je srpskom selektoru da takođe uđe među besmrtne.

"Bilo bi to jako lepo da se dogodi. Mislim da igrači koji imaju snažne ličnosti postaju i dobri treneri. To je jako dobro za košarku", rekao je Janakis.

Komentarišući Đorđevićev dvogodišnji rad sa reprezentacijom, Grk je primetio da šef Orlova "apsolutno drži situaciju pod kontrolom".

"Saša radi zaista dobar posao. Ima ogromnu harizmu i odlično nadgleda i kontroliše sve. Jasno se vidi njegov pečat u igri ekipe".

Igru Srbije Janakis naziva disciplinovanom i borbenom, poručivši da naša reprezentacija može da se bori za zlato u Lilu.

"Srbi kontrolišu situaciju. Igrali su jako dobro za sada i mislim da mogu da igraju za zlato. Bjelica i Teodosić igraju jako dobro. Miloš radi odličan posao, prijatno mu je na terenu i to se vidi. Isto važi i za Bjelicu, koji zaista izgleda dobro", zastao je Grk, pa akcentovao značaj celog tima.

"Da biste ostvarili dobar rezultat na ovakvim turnirima, morate koristiti bar sedam ili osam igrača. Možda i deset. U srpskom timu svi 'guraju' ka napred i ključ uspeha Srbije vidim u tome da su svi sposobni da daju doprinos. To je jako važno", dodao je Janakis.

Rezutate poslednjih utakmica Evropskog prvenstva ne želi da predviđa.

Izvor: MN PRESS

"Videćemo. Srbiji predstoji važan korak i mislim da bi bilo nezahvalno prognozirati bilo šta na ovom nivou. Sve reprezentacije koje dođu među najboljih četiri sposobne su da naprave veliki rezultat".

Logično se nametnulo pitanje, da li je Grčka mogla više?

"Imali smo kvalitet da budemo među najbolja četiri tima. Imali smo i kvalitet da igramo bolje. Propustili smo šansu da odemo do kraja...", nije hteo da ide dalje s kritikom Janakis, iako se videlo da bi mogao dugo, dugo da govori.

Kako će Grci dalje bez Spanulisa?

"Vasilis je fenomenalan igrač, dao je mnogo reprezentaciji i svaki Grk mora da mu bude zahvalan za momente koje je dao reprezentaciji i grčkoj košarci. Bila je čast imati takvog igrača u reprezentaciji", dodao je Janaiks za MONDO, odlazeći sa tribina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC