• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Hoćemo kvalifikacioni turnir za OI

Autor mondo.rs

KSS i država spremni su da izdvoje dva miliona evra, kako bi "orlovima" obezbedili idealne uslove da odu u Rio 2016.

 Đilas: Hoćemo kvalifikacioni turnir za OI Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaški savez Srbije definitivno će se kandidovati za domaćina jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, rekao je u utorak Dragan Đilas.

Predsednik KSS izrazio je žaljenje što muška reprezentacija porazom u polufinalu Evropskog prvenstva nije uspela da ostvari direktan plasman u Rio 2016, a onda potvrdio ono što je dan ranije, prilikom prijema "orlova" po povratku iz Lila, nagovestio premijer Aleksandar Vučić.

"
Kandidovaćemo se za jedan od kvalifikacionih turnira. To je naša konačna odluka. Odlučili smo se za ovaj korak zahvaljujući velikoj podršci Vlade Srbije. Da biste bili domaćin turnira potrebno je da se uplati dva miliona evra", poručio je Đilas u izjavi koju prenosi zvanični sajt KSS.

Prema informacijama kojima raspolažu u srpskoj "kući košarke", kandidature za verovatno jedini kvalifikacioni turnir na tlu Evrope podneće još Rusija, Turska, Italija, Grčka i Nemačka.

"Neke od od ovih federacija (Rusija, Turska, Nemačka - prim. aut) najpre treba da dobiju 'vajld kard' da bi njihova kandidatura bila validna", podsetio je Đilas.

"Poznato je da su prilikom određivanja domaćinstva od strane FIBA često važniji finansijski nego sportski kriterijumi. Videćemo kako će biti ovog puta".

Dodatne kvalifikacije biće održane u prvoj dekadi jula 2016. Sa tri turnira od po šest učesnika, na OI će se plasirati samo pobednici.

Format turnira biće dve grupe sa po tri reprezentacije, iz kojih će po dve prvoplasirane proći u polufinale.

Odluka o dobitnicima specijalnih pozivnica za kvalifikacije i domaćinima turnira trebalo bi da bude poznata krajem novembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC