• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sa Denverom na rođendan!

Utakmica počinje u 19 časova po lokalnom, odnosno tri časa ujutru po centralnoevropskom vremenu.

 Partizan sa Denverom na rođendan!  Izvor: MONDO

Sportsko društvo Partizan u nedelju će proslaviti 64 godine od osnivanja, a crno-bijeli košarkaši će u cik zore postati prvi tim sa ovih prostora koji je odmjerio snage sa jednim od NBA ligaša.

Pepsi centar u Denveru biće poprište Partizanovog duela sa domaćim Nagitsima, koji su proljetos dogurali do finala plej-ofa Zapadne konferencije i tamo izgubili od kasnijih šampiona, Los Anđeles Lejkersa.

Utakmica počinje u 19 časova po lokalnom, odnosno tri časa ujutru po centralnoevropskom vremenu, ali TV prenosa koji je svojevremeno najavljen ipak neće biti.

Za to ne treba kriviti Radioteleviziju Srbije ili bilo koju domaću TV stanicu, pošto prenosa neće biti ni za lokalnu publiku. Nije ga bilo ni sa utakmice Denver - Juta, koju su "džezeri" u noći između četvrtka i petka dobili rezultatom 103:87.

To svakako neće spriječiti košarkaše Partizana da pruže maksimum i prikažu se Amerikancima u najboljem svijetlu.

Pobjede nad zbrda-zdola sastavljenom selekcijom Srednjeg zapada (88:82, 101:81) mogu da posluže kao ohrabrenje, ali bi ipak bilo previše na njima graditi optimizam i nadu da crno-bijeli mogu da "uzmu mjeru" i ekipi sa nekoliko aktuelnih i nekadašnjih NBA Ol star igrača.

"Utakmice sa Denverom i Finiksom su osnovni razlog našeg dolaska u SAD. One predstavljaju priliku da se mnogo nauči i napreduje. Ne treba očekivati pobjedu, ali imamo svoje ambicije - da jednog dana i mi budemo konkurentniji NBA timovima. Nemamo čega da se plašimo, maksimalno ćemo se boriti", izjavio je Duško Vujošević.

Lideri ekipe iz Kolorada su plejmejker Čonsi Bilaps, krilo Karmelo Entoni, krilni centar Kenion Martin i "petica" Nene Ilario.

Praksa u NBA je da "starteri" na početku pripremnog perioda ne igraju više od 20-25 minuta po utakmici, tako da će se crno-bijelima suprotstaviti i rezervisti - Aron Aflalo, Renaldo Balkmen, Malik Alen, Johan Petro...

Na terenu neće biti svojeglavog beka Džej Ar Smita, koji je ovog ljeta proveo 24 dana u zatvoru zbog neodgovorne vožnje i suspendovan je od strane NBA lige. Njegov prijatelj Andre Bel 2007. godine je poginuo u nesreći koju je prouzrokovao Smit.

"Reč je o potpuno nepredvidivoj ekipi. Bili su finalisti Zapada, ali umiju i neprijatno da iznenade svoje navijače. Odlične su atlete, imaju veliku slobodu u igri, što omogućava da do izražaja dođu individualni kvaliteti", analizirao je Nagetse za "Sportski žurnal" Igor Kokoškov, srpski trener koji godinama radi kao asistent u stručnim štabovima NBA timova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC