• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu poraz od Denvera, ali i aplauzi

Partizan je poražen na istorijskom meču protiv Denvera 102:70, ali je uprkos tome pobrao aplauze u Pepsi areni.

 Partizanu poraz od Denvera, ali i aplauzi Izvor: MONDO

Partizan je ispisao košarkašku istoriju u nedjelju ujutro po našem vremenu i zvanično postavši prvi klub sa ovih prostora koji je odigrao zvaničan duel sa jednim NBA timom.

Crno-bijeli su se u Denveru suprotstavili domaćeim Nagitsima, koji su se pokazali kao mnogo bolji rival - 102:70 (26:16, 24:17, 24:14, 28:23).

Crno-bijeli, kako je i bilo najavljeno od ranije, u Denveru su imali veliku podršku sa tribina tokom cijelog meča, ali su NBA asovi ipak potvrdili svoju visoku klasu.

Na duelu koji je obilovao atraktivnim potezima na obe strane, Partizan je donekle uspjevao da parira razigranom domaćinu.

Crno-bijeli su u meč ušli bez straha i treme, pokušavajući da se predstave u što boljem svjetlu, o čemu svjedoči i nekoliko veoma lijepih akcija iskusnijih (fantastičan koš Rakočevića preko Karmela Entonija u prvom poluvremenu), ali i poteza mlađih košarkaša, poput Stefana Sinoveca, koji su mirno završavali napade.

Veliki broj izgubljenih lopti, ali i slab šut iz igre (Partizan 31 odsto, Denver 52) koštao je na kraju skupo beogradski tim, koji je u trećoj četvrtini ipak uspio da veže tri trojke i potvrdi da od Evrolige nije slučajno dobio pozivnicu za američku turneju.

Ipak, domaćini su pod vođstvom Karmela Entonija održavali razliku tokom cijelog meča, konstantno je povećavajući u svakoj četvrtini.



Najefikasniji u redovima crno-bijelih bili su Aleks Marić sa 16 poena i čak 21 skokom, Aleksandar Rašić upisao je 11, a Žarko Rakočević 10 pogodaka.

U ekipi Denvera, kome je to bila prva utakmica u Pepsi areni poslije poraza u finalu Zapadne konferencije prošle sezone od Lejkersa, prednjačio je Karmelo Entoni sa 17, Aron Alfalo postigao je dva manje, dok je Nene Hilario završio duel sa 12 upisanih poena.

Prije početka meča intonirane su himne Srbije i SAD, a navijači Partizana su na kraju otpjevali i nezvaničnu himnu kluba, koja se od ove godine nalazi ispisana na crno-bijelom dresu.

Crno-bijela ekspedicija u ponedjeljak rano ujutru kreće put Finiksa, gde će 6. oktobra odigrati i duel sa Sansima, čime će okončati turneju "preko bare".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC