• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Tanki smo na spoljnim pozicijama

Crvena zvezda će u oslabljenom sastavu pokušati da pobedi Bešiktaš u revanšu i plasira se na Fajnal ejt turnir ULEB kupa.

 Karadžić: Tanki smo na spoljnim pozicijama Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da naprave čudo i pobedom nad Bešiktašom usred Istanbula izbore mesto među osam najboljih ekipa ULEB kupa.

Prva utakmica u Pioniru završena je nerešenim rezultatom 80:80, a u revanšu koji je zakazan za utorak od 18.30 časova (TV, RTS2), crveno-beli će biti drastično oslabljeni na spoljnim pozicijama.

"Mi smo dobro odigrali prošle nedelje, ali će nam u revanšu mnogo otežati posao neigranje Borisa Bakića i Igora Krasnića zbog povreda, odnosno Vujadina Subotića, kog nismo mogli da registrujemo za ULEB kup. Praktično na spoljnim pozicijama ostajemo samo sa petoricom igrača", rekao je trener Zvezde Stevan Karadžić.

On je najavio "česte rotacije i veliko zalaganje u odbrani", jer samo takva igra vodi ka uspehu.

Bek Bešiktaša Preston Šampert briljirao je u Beogradu, pa je čak imenovan za najkorisnijeg igrača svih prvih mečeva osmine finala.

"Na Šamperta ćemo morati da obratimo veću pažnju, ali to ne znači da možemo da zaboravimo odličnu centarsku liniju Bešiktaša. Ne predajemo se, pokušaćemo da najborbenijom mogućom igrom stignemo do iznenađenja", istakao je Karadžić.

Na put su krenula samo desetorica igrača, uključujući mladog Rondovića. Teret će morati da podnesu proverene snage - Omar Kuk, Stiven Marković, Mirko Kovač, Mlađen Šljivančanin, Marko Cvetković, Tadija Dragićević, Miroslav Raičević, Elmedin Kikanović i Marko Lekić.

"Nismo bez ambicija. Idemo u Istanbul da pružimo što bolju partiju, pa ako nam se ukaže prilika i da pobedimo. Bešiktaš je i u prvom meču pokazao da ima veliki kvalitet, a kod kuće su još jači. Za nas je hendikep neigranje Borisa Bakića. On je izuzetno bitan igrač i sigurno da ćemo igrati i da pobedimo za njega", rekao je Kovač.

Bešiktaš je lider turskog šampionata sa skorom 19-5. Minulog vikenda upisao je još jednu rutinsku pobedu - 108:89, uz "dabl-dabl" učinak Kaje Pekera (26p, 13sk), odnosno 19 poena i osam skokova Predraga Drobnjaka u njegovoj najboljoj partiji od dolaska u tabor crno-belih.

Pobednik utakmice u Istanbulu plasiraće se na finalni turnir u Torinu, gde će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Gran Kanarija - Galatasaraj.

PAROVI REVANŠ SUSRETA:

Dinamo Moskva - Lukoil Akademik (18.15h, prvi meč 89:75)
Turov - Kijev (18.00, 71:59)
Đirona - Hemofarm (20.45, 80:71)
Uniks - Artland Dragons (17.00, 78:80)
Huventud - Himki (20.45, 96:73)
Pamesa - Zadar (sreda, 69:74)
Bešiktaš - Crvena zvezda (18.30, 80:80)
Gran Kanarija - Galatasaraj (21.30, 74:99)

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC