• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina ostaje i poklanja platu klubovima!

Autor mondo.rs

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas da ostaje na toj funkciji, pošto je to za nju "čast, odgovornost, ljubav i obaveza", ali i jer želi da nastavi da se bori za žensku košarku u Srbiji.

 Marina Maljković ostaje selektorka Srbije Izvor: MN PRESS

Divna vest za srpsku košarku!

Maljković je u emotivnom pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije navela da prihvata da potpiše ugovor koji joj je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ponudio krajem avgusta.

Maljković, koja je ovog leta osvojila sa ekipom zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, rekla je da je posle tog uspeha i emotivnog i fizičkog pražnjenja razmišljala da li je u stanju da nastavi taj posao.

"Osoba sam koja od svojih igračica i saradnika uvek traži ništa manje od maksimuma, pa sam sama sebi postavila pitanje da li Srbiji mogu i dalje da dam svoje najbolje. Osvajanjem zlatne medalje postavili smo nove standarde. Ambicije koje smo krili duboko u sebi, sada su isplivale na površinu i više se ne mogu sputati. Jasno je da će javnost od nas zahtevati da se trofejna serija nastavi i na svakom sledećem takmičenju. Da li možemo to?", navela je Maljković u pismu.

Ona je navela da situacija u ženskoj srpskoj klupskoj košarci nije najsjanija i da se pitala da li bi, ako bi odstupila od mesta selektorke, razočarala brojne saradnike, malobrojnu grupu ljudi koja podržava žensku košarku i da li bi imala priliku da se bori za napredak i bolje uslove.

Maljković je dodala da će se još više uključiti u rad na promociji ženske košarke u Srbiji i da će radi i na projektima koji će stimulisati devojčice da se bave sportom. Navela je da je jedan projekat u pripremnoj fazi, da devojčice osnovnoškolskog uzrasta uvede u svet košarke.

"Mnogo pitanja mi je bilo na umu, a odgovor je vrlo jednostavan. Sve za Srbiju. Srbija nikoga ne moli, Srbija ne treba da traži ništa od nas. Čast, odgovornost, obaveza, emocija i ljubav. To je ono što osećam prema svojoj domovini, za koju ću uvek dati sve od sebe. Za mene je najveća čast činjenica da sam dobila priliku da predstavljam moju Srbiju na velikim takmičenjima. Takvu vrstu dodatne motivacije i želje ne može da ponudi nijedan drugi posao", navela je ona.

Maljković je navela da je uverena da nije uradila sve što je mogla za srpsku košarku i da je doček koji je organizovan ispred Skupštine posle osvajanja Evropskog prvenstva za nju "obavezujuć poput zakona".

Izvor: MN PRESS

"Taj zakon suprotno profesionalnoj logici kaže – moraš da ostaneš. To je zakon srca. To je zakon koji ne postoji na papiru, ali koji pomera svet. Dakle, volim košarku, obožavam svoju zemlju", rekla je ona.

Maljković je istakla da želi da nastavi borbu za interese srpske košarke.

"Želim da prva trećina moje godišnje plate prema novom ugovoru koju Savez treba da mi uplati, u najkraćem roku bude kompletno usmerena na račune 12 klubova prve ženske savezne lige. Da to bude mali podstrek za dalji rad od selektorke šampionki Evrope. Svim silama ću se truditi da se ženska košarka razvija u svim segmentima i da preskačem svaku prepreku koja joj se nađe na putu", rekla je ona.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Svaka cast.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC