• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli "izgorjeli" pod suncem Arizone

Feniks Sansi savladali crno-bijele 111:80 (20:19, 35:15, 36:24, 20:22) na kraju američke turneje srpskog šampiona.

 Crno-bijeli "izgorjeli" pod suncem Arizone Izvor: MONDO

Partizan je poražen od Feniks Sansa na kraju američke turneje, koja za crno-bijele ima prefiks "istorijska". NBA ligaš iz Arizone je pobijedio rezultatom 111:80 (20:19, 35:15, 36:24, 20:22).

Prethodno, crno-bijeli su poraženi i od Denvera - 70:102.

Pred 14.531 gledalaca na otvaranju "predsezone" u Feniksu, domaćin je sve riješio u drugoj četvriti koju je dobio rezultatom 35:15, a u kojoj su košarkaši Partizana dali samo dva poena iz igre (nijedan u prvih devet minuta).

Crno-bijeli su imali mnogo izgubljenih lopti, čak 36, a za tri poena, ako se izuzme Aleksandar Rašić, nisu pogodili nijednom, a pokušali su 12 puta.

Najefikasniji na utakmici bili su slovenački reprezentativac iz Sansa, Goran Dragić i Slovak iz Partizana, Jan Veseli, sa po 16 poena.

Kod domaćina je Džejson Ričardson dao 15, Džered Dadli 14, Amare Stodemajer 12, dok su Grent Hil i Čening Fraj dodali po 10.

U timu Duška Vujoševića, pored Veselog, istakao se i Aleksandar Marić sa 14 poena i šest skokova za 16 minuta. Aleksandar Rašić je pogodio četiri trojke i ostao na 12 poena.

"Mislim da smo odigrali bolje nego u prvom meču. Prva četvrtina je bila sasvim dobra, oni su jednom trojkom preokrenuli i dobili tu dionicu. Drugu četvrtinu nismo odigrali dobro, pogotovo posljednja dva minuta napravili smo 'minus deset'. Jedan tajm-aut je bio na 11, završilo se na 21. Ta četvrtina je bila loša, dok su ostale bili prilično korektne", ocijenio je trener Partizana Duško Vujošević.

"Mislim da sudije nisu dozvolile igru, pogotovo Mariću, koji u prvom poluveremenu od prva četiri faula sigurno nije zaslužio tri, pa sam morao nakon pet i po minuta igre da ga čuvam, a to je nama bio popriličan hendikep u igri", nastavio je šef struke srpskog šampiona.

On se osvrnuo i na veliki broj izgubljenih lopti.

"Nisam zadovoljan brojem izgubljenih lopti, naročito od određenih igrača koji ne bi smjeli da gube loptu bez nekog rezona i gdje je rizik od toga veći nego dobit da taj pas i prođe", zaključio je Vujošević.


Za Sanse, čiji je pomoćni trener nekadašnji stručnjak iz Partizana Igor Kokoškov, nije igrao "roviti" Stiv Neš. Međutim, jeste Amare Stodemajer, koji se vratio na teren poslije osam mjeseci.

"Insistirali smo na jakoj odbrani i dobro smo to odradili",
prokomentarisao je Stodemajer.

Nadovezao se trener Alvin Gentri, kome je u prošloj sezoni najviše zamjerano na slaboj defanzivi njegove ekipe.

"Mislim da smo uradili dobar posao u odbrani, u kojoj smo očigledno napredovali", izjavio je Gentri.

FENIKS: Hil 10, Stodemajer 12, Fraj 10, Ričardson 15, Dragić 16, Dadli 14, Barbosa 8, Amundson 8, Dikau, Kark 8, Taker 4, Pauel 4, Grifin 4, Lopez 2.

PARTIZAN: Veseli 16, Rakočević, Marić 14, Kecman 9, Rašić 12, Đekić 2, Vraneš 2, Božić 2, Milošević 9, Sinovec 2, Mitrović 4, Lešić 4, Lučić 2, Bešović 2.

Prije dva poraza od NBA ligaša, šampion Srbije je turneju započeo sa dvije pobjede protiv selekcije Midvesta.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC