• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okur, Kirilenko, Noa hoće na SP

Asovi Jute i Čikaga u Londonu su istakli da žele da nadoknade propušteno, tako što će idućeg ljeta u Turskoj biti učesnici Mundobasketa.

 Okur, Kirilenko, Noa hoće na SP Izvor: MONDO

Mehmet Okur minulog ljeta nije igrao za reprezentaciju Turske na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, kao ni Andrej Kirilenko za Rusiju, niti Joakim Noa za Francusku.

Sva trojica NBA asova izrazila su želju i spremnost da budu učesnici šampionata svijeta, koji će 2010. godine biti održan u Turskoj.

Okur je uzgred demantovao da nije otišao na Eurobasket zbog loše saradnje sa selektorom Bogdanom Tanjevićem.

"Krajem prethodne sezone sam se povrijedio i jednostavno nisam bio sposoban da igram. Morao sam da pauziram neko vrijeme i propustim Poljsku, ali zato jedva čekam Tursku 2010. Nisam u svađi ni sa kim, samo sam bio povrijeđen", rekao je Okur u Londonu, gdje je Juta Džez odigrala egzibicionu utakmicu sa Čikago Bulsima (101:102).

Krilni centar Jute igrao je na Evrobasketu 2001, kada je Jugoslavija u finalu u Istanbulu očitala lekciju Turcima.

"Da nije bilo podrške navijača, ne bismo tada ni došli do finala. Želim to da doživim još jednom, a nema razloga da tako ne bude, jer imamo zaista dobar tim".

Njegov klupski drug Andrej Kirilenko moraće da sačeka da vidi hoće li Rusija dobiti specijalnu pozivnicu od FIBA, pošto na EP u Poljskoj nije izborila učešće na Mundobasketu.

Rusija je zauzela sedmo mjesto, dok se na SP plasiralo šest najboljih.

"Nisam predsjednik nacionalnog saveza, tako da ne znam da li ćemo dobiti poziv. Mislim da imamo dobre šanse, jer smo trenutno prvi ispod crte. Čak i ako ne bude tako, provešću dio ljeta sa reprezentacijom", istakao je Kirilenko.

Joakim Noa ljetos je bio na pripremama Francuske, ali nije učestvovao ni u dodatnim kvalifikacijama za EP, niti na samom takmičenju. Čikago Bulsi mu to nisu dozvolili.

"Proveo sam dvije fenomenalne nedelje u Francuskoj i nadam se da ću biti u grupi koja će učestvovati na SP, pa onda na Olimpijskim igrama u Londonu. Ali nisam još pitao ljude iz kluba, mislim da nije dobro vrijeme za to, jer nam tek predstoji dugačka sezona".

Noa smatra da bi mogao da pomogne "trikolorima", koji su na EP zabilježili šest pobjeda zaredom, da bi u četvrtfinalu doživeli ubjedljiv poraz od Španije.

"Imamo super ekipu, ali mislim da bih mogao da je unaprijedim. Nismo igrali loše na EP, međutim, ne bi nam škodilo da smo imali još malo čvrstine u reketu", istakao je centar Bulsa i dvostruki studentski šampion SAD sa Florida Gejtorsima. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC