• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Neponovljivo američko iskustvo

Partizanova ekspedicija sletila je na aerodrom Nikola Tesla u četvrtak u ranim popodnevnim satima.

 Vujošević: Neponovljivo američko iskustvo  Izvor: MONDO

Umorna, neispavana lica, sakrila su mnoštvo pozitivnih utisaka i zadovoljstvo dvonedeljnim boravkom u SAD, gdje su crno-bijeli postali prva ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, koja je gostovala i igrala u NBA arenama.

"Turneja po Americi je neponovljivo iskustvo i veliko priznanje organizaciji koja se zove košarkaški klub Partizan od strane Evrolige i NBA lige. Prepoznati su rad i rezultati koje godinama pravimo, kako ekipni, tako i u smislu broja igrača koje smo izbacili za evropske klubove, pa i NBA", rekao je za MONDO Duško Vujošević, neposredno po dolasku u Beograd.

"Dobili smo priliku da igramo predsezonske utakmice sa NBA timovima i objektivno nismo bili ravnopravni. Denver i Finiks su timovi čiji 12. i 13. igrač mogu da naprave razliku u evropskoj košarci. Igralo se po njihovim pravilima, sa njihovim sudijama, na njihovom terenu".

Iako su poraženi gotovo istom razlikom (32 i 31 poen), Vujošević smatra da je Partizan u drugoj utakmici ostavio daleko bolji utisak.

"Protiv Finiksa smo sasvim dobro odigrali prvu i četvrtu četvrtinu. Da smo imali još neku utakmicu tamo, sigurno bismo ispoljili još veći napredak. I žao mi je što nismo mogli još da ostanemo, jer imamo mlad tim, kojem bi to svakako koristilo. Turneja će svim igračima biti lijep podstrek - da sagledaju u kakvom su stanju, šta treba da rade da bi napredovali, kojom se brzinom i snagom igra košarka u NBA".

Strateg crno-bijelih, naravno, žali što preko Atlantika nije mogao da povede i stubove ekipe iz bliske prošlosti: Tepića, Veličkovića, Pekovića, Tripkovića...

"Rezultati bi svakako bili bolji, da smo mogli da računamo na igrače koji su pravili rezultate u prethodnim sezonama. Međutim, krenuli smo u stvaranje novog tima, kojem će trebati vremena da sazri. Turneja će vjerovatno imati i negativne efekte, kada su u pitanju dvije-tri utakmice koje slijede, ali gledajući cijelu sezonu koja predstoji i karijere igrača, sigurno će iz nje proisteći mnogo više dobrih stvari".



Plejmejker, što prije

Partizan je odložio meč prvog kola NLB lige sa FMP Železnikom, pa će u regionalnom takmičenju startovati tek naredne srijede, utakmicom sa Cibonom u hali Pionir.

Od tog trenutka za crno-bijele neće biti predaha, jer će se mečevi u NLB ligi i Evroligi ređati kao na traci.

"Predstoji nam kraći odmor, a onda nastavljamo da radimo. Moramo što prije da se odredimo i dovedemo stranca koji će da pomogne ekipi".

Milton Palasio neće se vratiti u Partizan, iako je prethodno sve bilo dogovoreno. Duško Vujošević je dodao da priča o iskusnom Matinu Klivsu, koja se pojavila u srpskim medijima, nema veze sa istinom.

"To je budalaština. Nama plejmejker jeste u prvom planu, nažalost, izgubili smo dosta vremena čekajući Palasija, ali u ovom trenutku se ne zna ko će biti novo riješenje".

Pominjano je i dovođenje krilnog centra?

"Da, voljeli bismo da dovedemo i igrača Milojevićevog profila", zaključio je trofejni trener.



Kecman: Fizički su superiorni

Dušan Kecman smatra da će utakmice sa NBA zvezdama biti najznačajnije za mlade Partizanove košarkaše, ali da će korist izvući čitava ekipa.

"Uvjerili smo se kakav je nivo NBA timova i igrača, što će nam puno značiti kada se sretnemo sa protivnicima iz regiona i Evrope. Mnogi naši momci imaju perspektivu igranja u NBA ligi, a tokom ove turneje su uvidjeli koliko će morati da treniraju i čega sve da se odreknu da bi dostigli taj nivo", rekao je Kecman za MONDO.

Na kojem polju ste imali najviše problema u igri sa Nagitsima i Sansima?

"Ključna razlika je u fizičkoj dominaciji tamnoputih igrača u odnosu na nas i Evropljane uopšte. Druga stvar, utakmice tamo se igraju u jakom ritmu, 48 minuta se neprestano trči gore-dole. Fizikalije i visok intenzitet igre su njihove velike prednosti".

Imate još pet-šest dana da se spremite za odbranu titule u NLB ligi, odnosno dvije nedelje do početka Evrolige?

"Turneja po Americi je i organizovana u sklopu priprema za ta takmičenja. Mislim da smo tamo uradili dosta posla", optimista je Kecman.

(I. B. - MONDO, foto: kkpartizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC