• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Sve je ovo Olimpijakosova igra!

Autor mondo.rs

"Znam ovu igru, o čemu se radi...", kaže trener Panatinaikosa i poručuje: "Jesam fin, ali nisam glup!"

Nije prošlo mnogo od kad je stigao u Atinu, do kad je mogao da oseti žestinu rivaliteta Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Naš slavni košarkaš, aktuelni selektor i prvi trener atinskih "zelenih" Aleksandar Đorđević bio je akter neprijatnih scena po završetku meča sa pirejskim "crveno-belima" kada je prvo bilo oštrih reči na samom parketu, a potom i konferenciji za medije, gde trener poraženog tima Janis Svaropulos nije želeo da sedi pored Đorđevića.

Tim povodom, "Sale Nacionale" rekao je...

"Ako izgubite, red je da čestitate protivniku, a ne da ne pružite ruku, ili to učinite na ružan način, kao što su oni uradili. Od njih je sve počelo, njihovim nepoštovanjem moje ličnosti. Jesam fina osoba, ali nisam glup!", rekao je Đorđević i dodao:

"Nemojte gledati na moju dobrotu kao na moju slabost".

Đorđević nema dilemu oko toga da li je cela scena svojevrsna "dobrodošlica" koju su mu priredili Pirejci.

"Znam ovu igru, o čemu se radi, godinama... Ne mogu me prevariti. Izbegavaju da pričaju o igračima i terenu, koriste trenutak za manipulaciju. Nije me briga za to, jer jedine osobe koje mogu da vas povrede su one koje vam znače".


Potom, Đorđević je govorio i o sebi kao treneru, selektoru reprezentacije Srbije, itd...

"Moja trenerska karijera počela je kada sam bio igrač. U svesku sam sve zapisivao, razgovarao sa velikim trenerima, razmišljao. Kad sam završio igračku karijeru, nisam bio sigran da ću biti trener, jer je nestala strast za košarkom", rekao je i dodao:

"Kad se ona vratila, počeo sam da se bavim trenerskim poslom. Najteži period je bio kad sam morao da ugasim igrački ego i da počnem od nule, tamo gde nisam bio toliko dobar".

Potom je istakao...

"Reprezentacija je moja misija. Ceo sam u tome. Srce mi je uvek u Srbiji. Reprezentacija mi je mnogo pružila, više kao igraču, ali i sada kao treneru. Kada je Duda Ivković odlučio da nastavi dalje, znao sam da je red na mene, jer sam ranije o tome razgovarao sa Dejanom Bodirogom i pripremio se psihički za ulogu selektora".

Prethodne večeri, Đorđević je upisao i prvu pobedu u Evroligi sa "zelenima", nad turskim šampionom Karšijakom (85:73), nakon što je na startu poražen od Lokomotive u Rusiji (81:70). U Grčkoj, počeo je sezonu pobedom nad Olimpijakosom u Kupu, kao gost (64:70), potom je nadigrao Aris u Solunu u 1. kolu prvenstva (70:76), a onda prošlog vikenda ponovo bio bolji od Olimpijakosa (73:69) u borbi za bodove.

Čekaju ga mečevi sa Retimom i Barselonom na strani.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC