• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Stradali i Hemofarm i Pavković

Radnički iz Kragujevca iznenadio Hemofarm na startu nove sezone NLB lige - 77:72 za bivše Lajonse. Povrijeđen kapiten Hemofarma Miljan Pavković.

 NLB: Stradali i Hemofarm i Pavković Izvor: MONDO

Lajonsi preimenovani u Radnički iz Kragujevca, koji su košarkaški egzil morali da nađu u Šumadiji nakon odlaska iz Vršca ovog ljeta, vratili se u taj grad i na prvom meču u svojoj istoriji u NLB ligi pobijedili dojučerašnjeg sugrađanina, Hemofarm - 77:72 (28:15, 14:16, 15:20, 20:21).

Radnički je prošle sezone pod imenom Lajons iz Vršca izborio prvi plasman u regionalnu ligu, ali je ljetos zbog raskida saradnje sa generalnim sponzorom umalo prestao da postoji. Utočište, ekipa Miroslava Mute Nikolića pronašla je u Kragujevcu, a u subotu u 1. kolu NLB lige napravila je i prvo iznenađenje ove sezone.

Pred 1.500 gledalaca u "Milenijumu", Radnički je prepao Hemofarm u prvoj četvrtini (28:15), potom poveo sa 32:15 i do kraja utakmice uspio da odbrani rano stečeno vođstvo. U jeku nastojanja Hemofarma da stigne i prestigne rivala, u 33. minutu meča, kapiten domaćih Miljan Pavković doživio je tešku povredu.

Iskusnom pleju "farmaceuta" polomljen je nos i izbijena su mu dva zuba, tako da on neće moći da igra u srijedu u Zagrebu protiv Cibone.

Do povrede Pavković je bio najefikasniji u svom timu sa 20 poena i pet trojki, a od kada je izašao Radnički je uspio da se konsoliduje. Posljednji put, Hemofarm je imao priključak pri rezultatu 61:64 u 37. minutu, ali su potom trojke pogodili Artur Urazmov i Marko Brkić za lagodnih 72:65.

"Nemam još tačan uvid u to koliko može moj mladi tim, ali znao sam da Hemofarm ne može da nas pobijedi dva puta za tako kratko vrijeme", rekao je Nikolić, aludirajući na nedavni meč na turniru "Veliki za male", kada je Hemofarm savladao Radnički sa 20 poena razlike.

"Naš budžet je samo 400.000 evra, a igrači nisu primili plate dva mjeseca", podsjetio je Nikolić na turbulentan period koji su prošli Lajonsi, na putu iz Vršca ka Kragujevcu.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić kaže da je govorio igračima da ne smiju da potcijene protivnika, ali da to nije vrijedilo.

"Upozoravao sam ih da večeras nikako neće biti isto kao na turniru. Ovo je bilo za bodove. Rekao sam im da Radnički ima probleme, ali da će ovde doći rasterećeni i nije vrijedilo. Počeli smo sa lošom odbranom, a poslije se javila nervoza", sumirao je Karadžić.

HEMOFARM: Pavković 20, Despotović, Božović 1, Marković 9, Krstović 7, Šutalo 5, Mačvan 19, Katić 9, Borisov, Marjanović, Petrović, Stivenson 2.

RADNIČKI: Čakarević, Kotiševskij 15, Milosavljević 8, Urazmanov 8, Veljović, Mijatović 5, Kovačević, Aleksić 6, Pantić 6, Vuksanović 6, Brkić 23 (4/6 za tri), Mišanović.

REZULTATI 1. KOLA:

Zadar - Olimpija 79:59
/Dauns 15, Ružić, Stipčević 14 - Ožbolt 13/

Hemofarm - Radnički 72:77
/Pavković 20, Mačvan 19 - Brkić 23, Kotiševskij 15/

Helios - Cedevita 76:69
/Delić 24, Snou 12 - Anderson 16, Opačak 15/

Cibona - Široki 85:65
/Graves 19, Zubčić 13 - Puljko 18/

Budućnost - Crvena zvezda (21.00)

U petak:

Bosna - Zagreb 64:71
/Šehović 17 - Simon 20, Tomić 14, 15 sk/

Meč Partizan - FMP Železnik odložen je za 26. decembar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC