• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gordić za MONDO: Ništa nije nemoguće

Autor mondo.rs

Plejmejker Cedevite i selekcije Bosne i Hercegovine priča o senzacionalnoj pobjedi nad Efesom u Istanbulu, lošem startu u ABA ligi, da li i Zvezda protiv Himkija može do podviga...

Gledano po budžetima klubova i pojedinačnom rejtingu igrača, pobjeda Cedevite nad Efesom (75:81) u trećem kolu Evrolige spada u red najvećih iznenađenja uvodne faze takmičenja, zajedno sa trijumfom Strazbura nad Fenerbahčeom prošle nedjelje (91:70).

Nekadašnji plejmejker Budućnosti, Lotomatike, Partizana i Igokee, Nemanja Gordić (27), za MONDO je prokomentarisao veliki uspjeh svog tima, koji poslije poraza od Zadra na domaćem parketu vjerovatno niko nije očekivao.

Čestitke na velikoj pobjedi. Kako ste uspjeli, s obzirom na to da se utakmica do pred kraj treće četvrtine odvijala u skladu sa prognozama? Efes je konstantno imao 5-10 poena prednosti...

"Hvala na čestitkama! Mislim da nam je pomoglo to što u neku ruku nismo imali šta da izgubimo. Izašli smo na teren da zajednički pokažemo da možemo igrati bolje nego u prethodnih nekoliko utakmica, iako smo znali da je Efes veliki favorit..."

Povezane vesti

Da li ste ušli u utakmicu sa stavom da je pobjeda moguća, ili ste to shvatili tokom meča?

"Nismo razmišljali o pobjedi, samo da odigramo što je čvršće moguće i da budemo bolji nego u prijašnjim utakmicama. Tokom meča smo osjetili da možemo igrati s njima potpuno ravnopravno, što nam je ulilo dodatno samopouzdanje".

Na šta ili na koga ste obratili posebnu pažnju u timu Dušana Ivkovića?

"Što se tiče njihove igre, dosta toga se zasniva na 'pik' igri Ertela pa zatim Grendžera sa njihovim visokim igračima koji su velike atlete i mislim da smo tu odradili odličan posao. Znali smo da je Dibler fenomenalan šuter, spremali smo se, a on je opet ubacio pet trojki. Strašan šuter..."

NE BI BILO FER...

FIBA je sve konkretnija u namjeri da privoli najveće klubove da osnuju novu Evroligu, pod njenim okriljem. Po sadašnjem projektu, ne bi bilo direktnog izlaza čak ni za šampiona ABA lige, a recimo, rezultat utakmice Efes - Cedevita ukazuje da to sa sportskog stanovišta ne bi bila korektna odluka?

"Mislim da bi bila velika šteta i sigurno da ne bi bilo fer ako ABA liga ne bude imala nijedno mjesto. Nažalost, igrači ne mogu da utiču na takve odluke..."

Cedevita važi za bogat klub, bar u ex-YU okvirima, ali ste se Efesu suprotstavili sa samo osmoricom seniora. Da li ste razmišljali o tome i da li vam je to na neki način pomoglo, iako je objektivno hendikep?

"Jeste hendikep kada imate manje igrača, ali na duži period. U jednoj ili u par utakmica ekipa se skupi, igrači dobiju više minuta za igru i više samopouzdanja, tako da je nama to sinoć u neku ruku i pomoglo".

Bilanu mnogi nisu davali velike šanse u duelu sa Brajantom Danstonom, koji je atletski superioran centar i generalno jako cijenjen u košarci kakva se danas mahom forsira. Ipak, Bilan je sa 20 poena i 10 skokova bio igrač utakmice.

"Miro je odličan igrač i mislim da je to sinoć pokazao po ko zna koji put. Igrao je protiv najboljeg odbrambenog centra Evrolige posljednjih par sezona i opet je bio odličan".

Imaš li objašnjenje za relativno loš početak u ABA ligi (skor 4-3)? Kakva je generalno atmosfera u Cedeviti, ima li tenzije poslije poraza?

"Imali smo u ABA ligi par neplaniranih poraza, ali i velike oscilacije u igri, što je u neku ruku normalno, jer se ekipa kasno okupila i nismo imali previše vremena za trening. Sigurno je da možemo i moramo puno bolje u nastavku. Nervoze kada se gubi uvijek ima, ali na nama je da se izborimo s tim. Ljudi iz kluba nas maksimalno podržavaju i to nam dosta pomaže".

Efes - Cedevita
Izvor: YouTube


Kakve su dalje ambicije u Evroligi i da li vam je otprilike jasno, ili jasnije, koliko možete da uradite u grupi sa Efesom, Olimpijakosom, Laboralom i Armanijem?

"Poslije ove pobjede još je veći žal za utakmicom protiv Limoža kući, ali šta je tu je. U svakoj utakmici pružićemo maksimum, pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju. Objektivno, biće jako teško proći grupu, ali ukoliko budemo igrali kao sinoć..."

Imaš li savjet za igrače Crvene zvezde pred duel sa Himkijem u Moskvi, pošto je situacija u smislu odnosa favorit - autsajder, slična kao sinoć u Istanbulu?

"Pa, mislim da su i trener i igrači Zvezde dovoljno iskusni da znaju šta ih očekuje i protiv kakve ekipe igraju. Svakako da je Himki favorit, ali ništa nije nemoguće", poručio je Nemanja Gordić, plejmejer reprezentcije Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC