• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić pred derbi: Osećam se odlično!

Autor mondo.rs

"Pritisak? Pa? Bio je pritisak i na 1:1 protiv Partizana, pa šta se onda desilo?", pitao je trener Crvene zvezde pred prvi meč sa "večitim rivalom".

Vreme je za derbi!

Crvena zvezda - Partizan, prvi put ove sezone.

Na dan kada mu je predsednik kluba Nebojša Čović pružio podršku posle ubedljivih evroligaških poraza od Reala i Himkija, Dejan Radonjić izašao je pred novinare i govorio o trenutnoj situaciji u svlačionici Zvezde.

Dan uoči prvog ovosezonskog derbija, šef struke crveno-belih ukazao je na probleme sa povredama, neuigranošću i manjkom vremena za rad. Podsetivši da su Štimac i Miler stigli prošle nedelje, trener Zvezde poručio je:

"Prema onom što smo imali priliku da vidimo na treninzima, ekipa je maltene u pripremnom periodu. Nalazimo se negde oko 1. septembra. Treba nam vremema, a igramo protiv Partizana, pa protiv Fenerbahča, pa onda opet gostovanje, pa novi dueli u Evroligi... U svim tim okolnostima nije jednostavno da se dođe do kvaliteta za koji bi se moglo reći da je maksimum ovog tima", konstatovao je Radonjić.

Na tom mestu je zastao i pričao o povredama projektovanih nosilaca igre - Dangubića i Mitrovića.

"Valjda je njihov izostanak hendikep? Ja dobro znam koliki je i nekako pokušavmao da se snađemo. U teškoj smo poziciji, igračima nije jednostavno i ja to dobro osećam svakog dana. Ipak, za mene to nije ništa novo".

S tim u vezi, Radonjić je istakao da će u sutrašnjem derbiju crveno-beli dres obući malo igrača koji su igrali protiv "večitog" rivala i prošle sezone.

"Zvezda sutra izlazi na teren sa tri igrača koja su prošle godine igrala i učestvovala u igri, plus dva koja su bila u timu, a nisu imali velika ulogu. Interesantan podatak, koji se malo zloupotrebljava", primetio je trener Zvezde.

O narednom protivniku govorio je kroz pohvale.

"Postepeno su gradili tim i sada su došli do najjačeg sastava od početka sezone. Džons je stekao pravo da igra, moguće da će i Andrić biti tu, imaju iskusnu centarsku liniju, mladu i talentovanu spolju... Apsolutno poštujem sve što je Partizan uradio u prethodnom periodu - i rezultatski i u domaćim i u evropskim okvirima, a i u smislu igrača koje je proizveo. Ta težina njihovog dresa podrazuma da će oni biti i iznad svojih trenutnih mogućnosti".

Kako će izgledati derbi u kojem naspram njega neće biti Duško Vujošević?

"Imam prilično obaveza u svom timu da bih razmišljao o tome. Pripremamo se za Partizan onako kako bi i trebalo da se spremamo i kako Zvezda mora da bude prikazana o tome. Još jednom ponavljam, izuzetno poštujemo sve što je Partizan uradio i u našim i u evropskim okvirima, sa tog aspekta prilazimo onako kako treba ovom duelu".

Ambicija Zvezde - nesumnjivog favorita u sutrašnjem duelu - sasvim je jasna.

"Mi posle poraza idemo na derbi sa jasnom ambicijom da osvojimo nove bodove Znamo da u derbijima se uvek zaboravlja prethodno i da neke stvari koje se možda apostrofiraju u smislu odnosa kvaliteta padaju u vodu, jer igrač i svi mi zajedno izlazimo na parket sa najvećom motivacijom i mnogo puta se dešavalo da upravo to bude presudno u derbijima".

"Pokušali smo pre duela sa Himkijem, a i u ova velika dva treninga, da uradimo maksimalno moguće da pokušamo da izgledamo bolje. Objektivno, ja očekujem da budemo malo bolji, jer i nije moguće da u ovim okolnostima to izgleda drugačije", dodao je Radonjić.

Zvezda nema novih kadrovskih problema. Priključenje Milera i Štimca odvija se prema planu.

"Mislim da svi zajedno dajemo maksimum da se oni adaptiraju što je pre moguće, ali logično razmišljanje je da niko ne bi radio pripreme, već bi radio jedan trening, postao prvak i osvajao trofeje, treba rada i vremena. nema vremena, stalno smo pod lupom, to nije nimalo lako ni za koga. sigurno da postoji bojazan da dođe i do pada samopouzdanja, što je prirodno, ne samo zbog poraza, već jednostavno i zbog naše spremnosti, koja nije ni blizu onoga što bi ovaj tim mogao da pokaže. koliko će trebati vremena, to ćemo videti u narednom mesecu i godini".

Da li oseća veći pritisak?

"Ne. Dosta je pritiska i bez toga. Dosta je jednostavno doći do tog odgovora. Znamo šta svima znači taj prvi duel. Možda i nama više zbog problema koje imamo, ali nije isti pritisak upravo zbog stvari o kojima sam pričao. Sad, naravno da ja kao trener najviše osećam koliko je to teško i znam da imam veliku obavezu i zadatak da prevaziđemo sve ovo. Da je teško - jeste i to mora da se shvati, to je realnost. Pristisak je svaki dan. Kad se igra protiv Partizana uvek postoji, a ovo je još novo..."

Potom je dodao...

"Ja se osećam odlično. Odlično i jedva čekam da mi počne trening popodne, da pokušam da uradimo dobar posao u ta dva sata koje imamo, kako bi tim bio bolji i pritisak o kojem se toliko priča... Kakav je bio pritisak posle 1:1 protiv Partizana i eto šta se desilo, prošao pritisak... Ili nije prošao još?", zapitao je Radonjić novinare uz osmeh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC