• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teror Voriorsa i rekordi Dankana i Lebrona

Autor mondo.rs

Bjelici velika minutaža u porazu Minesote od Portlanda. Bobi Marjanović "osjetio" parket, Teletović bez poena.

Nemanja Bjelica polako ali sigurno zadobija povjerenje trenera Minesote Sema Mičela.

Srpski reprezentativac je u noći između ponedeljka i utorka, u porazu Timbervulvsa na svom terenu od Portlanda (106:101), proveo na parketu čak 31 i po minut. On je za to vrijeme upisao pet poena, uz devet skokova, uz po dvije asistencije, ukradene i izgubljene lopte.

Jedino su veću minutažu od Bjelice imali Riki Rubio i Kevin Martin, najzapaženiji u redovima Minesote. Španac je ubacio 12 poena i upisao po devet skokova i asistencija, dok je Martin završio duel sa 24 pogotka.

Minesota je prije starta meča, prvog na domaćem terenu ove sezone, odala počast preminulom treneru Flipu Saundersu. Gotovo cijela ekipa plakala je dok su na video volu prolazile fotografije trenera Minesote koji je preminuo od raka.

Minesota
Izvor: YouTube

Vulvsi su upisali prvi poraz poslije dva uvodna trijumfa, a najzaslužniji za to u ekipi Portlanda bio je Demijan Lilard koji je postigao 34 poena.

Na parketu je tokom prethodne noći bio još jedan srpski igrač - Boban Marjanović. On je pobjedi San Antonija nad Njujorkom (94:84) doprinio jednim poenom. Visoki momak iz Boljevca proveo je u igri 82 sekunde.

Spurse je predvodio Tim Dankan sa 16 poena, 10 skokova i šest asistencija. Trijumf protiv Niksa pamtiće zauvijek, budući da je baš na tom meču prestigao dosadašnji rekord NBA lige kao igrač koji je zabilježio najviše pobjeda igrajući za jedan tim. On je upisao 954. trijumf za San Antonio, čime je na vječnoj listi nadmašio Džona Stoktona, legendarnog igrača Jute Džez.

Dankan je do sada, kada igra 19. sezonu u dresu Spursa, ostvario skor 954-381, dok je Stokton za Džezere upisao 953 pobjede uz 551 poraz.

Najbolji kod Njujorka bio je Karmelo Entoni sa 19 pogodaka, uz sedam uhvaćenih lopti.

Aktuelni šampion Golden Stejt demonstrirao je još jednom silu ove sezone. Oni su "razbili" Memfis rezultatom 119:69.

Voriorsi su završni udarac gostima zadali u trećoj četvrtini, kada su im ubacili 40 poena, a posebno aktivan u tim trenucima bio je Stef Kari. On je postigao u tom periodu 21, od ukupno 30 pogodaka, i sam dokusurio Memfis.

Neporaženi Golden Stejt je upisao četvrtu pobjedu u nizu, dok je kod Memfisa, koji ima polovičan skor (2-2) najzapaženiju rolu imao Mark Gasol (13 poena uz devet skokova).

Kari
Izvor: YouTube

Finiks je poraženod LA Klipersa 102:96. U poraženom timu Mirza Teletović je igrao pet minuta, bez učinka.

Klivlend je slavio na gostovanju u Filadelfiji (107:100), uz novi rekord Lebrona Džejmsa. On je postao najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao više od 25.000 poena.

"Kralj" je Siksersima ubacio 22 poena i na vječnoj listi prestigao Kobija Brajanta. As Lejkersa je to uspio kada je imao 31 godinu i 151 dan, dok je lebron to učinio sa 30 godina i 307 dana.

Lebronu je za 25.000 poena bilo potrebno 951 utakmica, što ga svrstava na četvto mjesto. Vilt Čembrlen je tu brojku prebacio na 691. meču u NBA ligi, Majkl Džordan na 782. utakmici, a Karim Abdul Džabar na 899. meču.

Kod poražene Filadelfije, koja je posle prve četvrtine imala ubedljivih 32:18, noć za pamćenje imao je ruki Džahlil Okafor, koji je upisao 24 poena, uz tri skoka.

REZULTATI
Filadelfija - Klivlend 100:107
Njujork - San Antonio 84:94
Bruklin - Milvoki 96:103
Hjuston - Oklahoma Siti 110:105
Minesota - Portland 101:106
LA Klipers - Finiks 102:96
Golden Stejt - Memfis 119:69

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC