• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: FMP nigdje ne žuri

Predsjednik "pantera" Nebojša Čović traži maksimum od svih u klubu, a trener Slobodan Klipa vjeruje da će rezultati biti bolji nego 2008/09.

 Čović: FMP nigdje ne žuri  Izvor: MONDO

FMP Železnik predstavio je tim za novu sezonu, koja za "pantere" počinje utakmicom sa Crvenom zvezdom (utorak, 18.00) na domaćem parketu.

Od pet predstavnika Srbije u regionalnoj NLB ligi, sastav FMP-a pretrpio je ubjedljivo najmanje izmjena u ljetnjoj pauzi. Klub je napustio samo krilni centar Nikola Ilić, a prvom timu je pridodato nekoliko talentovanih igrača, kakvi u Železniku stasavaju iz godine u godinu.

Trener Slobodan Klipa imaće na raspolaganju 17 košarkaša. To je i dalje mlad, ali sada znatno iskusniji i bolje izbalansiran tim nego jesenas.

Predsjednik FMP-a, Nebojša Čović, istakao je da od svih u klubu očekuje da pruže maksimum, ali da to ne znači da će ekipa raditi pod imperativom osvajanja trofeja.

"U ovim uslovima i sa ovakvim mogućnostima, ne možemo da tražimo malo. Ali FMP nigdje ne žuri. Svjesni smo da za 16 godina postojanja ne možemo da preteknemo klubove koji traju 50 i više godina. Imamo strpljenja i znamo da će rezultati doći", rekao je Čović na ceremoniji u dvorani Basket siti.

"Mislim da smo svi iskusniji za godinu dana i da ćemo to iskustvo znati da upotrebimo", dodao je on.

Predsjedniku "pantera" nikada ne manjka ideja, planova ili ambicija. Kao dokaz može da pokaže tri dvorane u vlasništvu kluba (Partizan i Crvena zvezda nemaju nijednu), a još pretprošle godine obećao je i četvrtu...

"Ne odustajemo od plana da sagradimo dvoranu od 11.000 mjesta, u čemu naravno zavisimo od ekonomije u zemlji i okruženju", rekao je Čović.

Kao što ga ne brine to što FMP posljednjih sezona ne osvaja trofeje u seniorskoj konkurenciji, ne brine ga ni pitanje ko će puniti tribine nove dvorane, kada u Železnik obično dolazi nekoliko stotina, najviše hiljadu ljudi da bodri ekipu.

"Možda nemamo dovoljno pristalica, ali kada vidim koliko truda iziskuje dodatni projekat 'vaspitavanja navijača', moram priznati da nisam spreman da preuzmem taj teret".

Čović je dodao da će FMP nastaviti da se bavi brojnim projektima, kao što su košarkaška koledž-gimnazija i škola košarke, a u perspektivi postoji i ambicija ulaska u žensku košarku.

"Svaki igrač kod nas će dobiti fizičko i mentalno zdravlje, obrazovanje i ovladaće košarkaškim vještinama. To su tri stuba na kojima FMP počiva".

Kao novitet, istaknuto je da će bivši igrači FMP-a, koji se nalaze u potrazi za angažmanom, imati mogućnost da treniraju u jednoj od klupskih dvorana, dok će se određeni broj mladih košarkaša razigravati kroz B ligaša Radnički basket.

KLIPA: OČEKUJEM BOLJE REZULTATE



Trener "pantera" Slobodan Klipa izjavio je da su ciljevi ekipe u predstojećoj sezoni bolji rezultati nego 2008/09, uz dalji napredak mladih igrača.

"Zahvalan sam upravi kluba što mi je pružila priliku da ponovo predvodim prvi tim. Ove sezone očekujem bolje rezultate nego prethodne, jer nismo mnogo mijenjali ekipu. Želimo da pomognemo našim igračima da napreduju i da napravimo još kojeg reprezentativca".

Nosioci igre trebalo bi da budu Dragan Labović, Miroslav Raduljica, Predrag Samardžiski, Nemanja Protić, Mladen Jeremić i Filip Čović.

Za prvih 12 konkurisaće još Lazić, Musli, Milutinović, Živanović, Marković, Stamenković, Smiljanić, Radetić, Dimić i Miljenović.

"Ekipa je kvalitetna i mislim da u NLB ligi možemo da se plasiramo među prvih osam, nije toliko važno na koje mjesto. Želimo da igramo dobru i agresivnu košarku. Pokušaćemo da ostvarimo visok plasman i u Evročelendž kupu", dodao je Klipa.

Poslije meča sa (nekompletnom) Zvezdom sigurno će biti jasnije šta se od FMP-a može očekivati.

"Nadam se da ćemo imati više sreće nego prošle sezone. I tada smo na startu takmičenja dočekali Zvezdu, izgubili smo utakmicu i to nam je cijelu sezonu usmjerilo u lošem pravcu", zaključio je prvi stručnjak tima iz Železnika.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC