• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: "-38" na moj račun, biće opet pluseva

Autor mondo.rs

Trener Zvezde siguran da će njegov tim u duelu protiv Fenera igrati bolje nego u prethodnim mečevima. "Sačekajmo da budemo kompletni". Maik Cirbes nije trenirao u sredu.

 Dejan Radonjić uoči meča Zvezda-Fenerbahče u Evroligi Izvor: MN PRESS

Evroligaški spektakl je u pripremi. Fenerbahče je doputovao u Beograd i u petak će se suprotstaviti Crvenoj zvezdi Telekom u Kombank areni, u utakmici 4. kola Evrolige.

Na megdan srpskom šampionu, Željko Obradović izvešće jedan od najjačih timova kontinenta. Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Pero Antić i Jan Veseli, bivši igrači "večitih", neki su od važnih karika tima iz Istanbula.

Jasno je ko je favorit.

"Daćemo sve od sebe da napravimo dobar ambijent. Potrebno nam je mnogo naših navijača da naprave atmosferu koja bi mogla da utiče i na igrače Fenerbahčea, da ne pruže svoj maksimum i da tako možda pokušamo da napravimo iznenađenje", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić u najavi utakmice.

Posle utakmice protiv Partizana, Radonjić je u emotivnom nastupu govorio o problemima sa povredama. Tada je doveo u pitanje nastup prvog centra u petak.

Trener Zvezde još jednom se osvrnuo na konferenciju koju je održao posle derbija. "Posle Partizana me je potreslo što dva sata pre utakmice nisam znao da li će Cirbes, jedan od nosilaca igre, uopšte igrati. Drugi (Dangubić i Mitrović) sedeli su kraj terena u onakvom stanju. Nije mi svejedno. Takav sam, šta da radim. Ne mogu da u takvoj situaciji razmišljam o nekim analizama...".

"Maik Cirbes nije radio u sredu i nadam se da će biti u stanju da radi danas i da će sutra igrati. On ima problem koji se nije potencirao usled problema Dangubića i Mitrovića. Ta njegova opterećenost nas je uvela potom i u probleme, sa kojima moramo da računamo".

Prema Radonjićevom rečima, Zvezdin cilj je jasan - da igra bolje nego u prethodnim utakmicama. Uveren je da će tako i biti.

"Biće potrebno dosta vremena da ova ekipa pokaže pravo lice. Daćemo sutra sve od sebe i siguran sam da ćemo izgledati bolje, da budem konkretan. Očekujem određeno vreme da ova ekipa dobije fizionomiju. Realno je za sada reći samo da očekujem da ekipa izgleda bolje nego u prethodnim mečevima".

Na opisivanje snage Fenerbahčea nije potrebno trošiti reči. Šef struke crveno-belih vidi ekipu iz Istanbula kao jednu od favorita za osvajanje Evrolige.

"Fener je napravio dosta promena. Prošle godine napravio je fantastičan rezultat i sada imaju uslove i razlog da mogu i bolje od prošlogodišnjeg rezultata. Na klupi je najtrofejniji evropski trener Obradović. Imaju kvalitet, imaju iskustvo i dolaze u momentu koji nas navodi na oprez. Reagovaće svim kapacitetima u odnosu na poraze koji su bili neplanirani i u Evroligi i u prvenstvu. Daće sve od sebe da pobedom izađu iz sutrašnjeg duela".

"Dajmo momcima da rade dva-tri dana normalno. Možda će u tim uslovima biti bolji", bio je odgovor Radonjića na ponovljeno pitanje o nastupima stranaca.

Na konstataciju da je Strazbur, koji je izgubio od Zvezde, ubedljivo pobedio Fenerbahče, Radonjić je imao spreman odgovor.

"Tačno, a Fener je pokazao posle Strazbura reakciju i savladao prvaka Evrope. Imaju puno novih igrača i treba vremena. To je i kod njih prisutno, iako imaju kvalitet da dočekaju potpuno spremni najvažnije borbe. Treba vremena i rada, a to ne može za dva dana, kao što sam rekao. Ovakve situacije ih neće uzdrmati, naprotiv. Smatram da je to još veća opasnost po nas".

Među protivničkim igračima biće i Nikola Kalinić, koji je prošle sezone bio jedan od najvažnijih karika Zvezdinog šampionskog tima.

"Drago mi je što ću videti naše bivše igrače Kalinića i Antića. Pozdraviću i njih, kao i Bogdanovića i Veselog, kao i sve igrače Fenera. Naravno, tu je i najtrofejnijji evropski trener i biće to prilika za sve da uživaju, nadam se uz našu bolju igru", podvukao je Radonjić, uz još jedan osvrt na prethodni evroligaški meč, kroz priču o novajlijama.

"Napravili smo dobar posao angažovanjem Milera i Štimca. Protiv Himkija su igrali samo da bi bili pripremani za derbi. Neka ja budem kriv ako je to dovelo do 'minus 38', a Miler će u narednom periodu podići kvalitet igre. Treba sačekati da budemo kompletni", poruka je trenera Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC