• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đordi je video Tea!

Autor mondo.rs

Darušafaka se potrudila da prvom čoveku Evrolige priredi spektakl "iz udžbenika", ali na terenu je bilo jasno ko je "gazda".

Milošu Teodosiću (22p, 9as, trojke 4/7) izmakao je drugi "dabl-dabl" u Evroligi 2015/16, ali je i bez te asistencije bio daleko najbolji pojedinac utakmice Darušafaka - CSKA 75:80.

"Armejci" su popravili skor na 4-0, a pet poena razlike na kraju je posledica njihovog opuštanja posle ubedljivih 52:72 početkom poslednje četvrtine.


Utakmici je prisustvovao prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, zbog koga su domaćini maksimalno "potegli", kako bi sve u Folksvagen areni izgledalo kao na seminarima za klupske direktore marketinga - dobro popunjene tribine, gledaoci u zelenim majicama Darušafake i sa zastavicama u rukama, šou program u minutima odmora, Ibrahim Kutlaj i Teo Papalukas kao specijalni gosti...

Međutim, sve nekako veštački, isforsirano, bez duše... Što je jedna od najvećih manjkavosti moderne Evrolige.

Kao što je poznato, Darušafaka je ove sezone dobila specijalnu pozivnicu za nastup u elitnom takmičenju, samo zbog moćne kompanije "Doguš" koja stoji iza tog istanbulskog kluba. Totalno je izmenjen sastav iz prošle sezone, dovedeno je desetak renomiranih igrača iz Turske i inostranstva, a po potrebi se angažuju i navijači, kojih na utakmicama domaćeg prvenstva bude tek po nekoliko stotina.

Na to je pre nekoliko dana ukazao i trener Galatasaraja Ergin Ataman, čiji tim ove sezone igra Evrokup.

"Evroliga poziva klubove koje prati 300-400 navijača. Ali, mi ćemo osvojiti Evrokup, pa da vidim kako će onda da nas izostave", aludirao je na Darušafaku, kao i propis po kome pobednik Evrokupa dobija "C" licencu za naredni ciklus Evrolige.

U grupi D dogodilo se i jedno iznenađenje, koje to možda i nije, imajući u vidu da se Makabi nalazi u očiglednom padu posle osvajanja evropske titule 2014. u Milanu.

Prvak Nemačke Bamberg dobio je poslednju četvrtinu protiv "ponosa Izraela" 26:9 i posle preokreta slavio rezultatom 77:66.

To znači da se Bamberg, italijanskog trenera Andree Trinkjerija, izdvojio na trećoj poziciji, a Makabi ostao u "donjem domu", sa dosta neizvesnom situacijom u pogledu plasmana u Top 16.

Grupa D

Bamberg - Makabi 77:66
/Tajs 16, 7sk, Vonamejker 15, 8sk, 4as, Meli 9, 6sk, 10as - Smit 19, 6sk, Ročesti 10, 9as/

Darušafaka - CSKA 75:80
/Harangodi 18, 7sk, Sloter 12, 8sk - Teodosić 22, 9as, De Kolo 19, 5sk/

u petak:

Unikaha - Sasari 20.45

TABELA: CSKA 4-0, Unikaha 3-0, Bamberg 2-2, Darušafaka 1-3, Makabi 1-3, Sasari 0-3.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC