• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božić: Probaćemo da iznenadimo Budućnost

Autor mondo.rs

Strateg Partizana ističe sa je lider ABA lige favorit u predstojećem duelu u subotu, ali da će bez obzira na to njegov mladi tim pokušati da iskoristi energiju i borbenost koju poseduje

 Trener Partizana Petar Božić:Probaćemo da iznenadimo Budućnost  Izvor: MN PRESS

Partizan će posle derbija sa Zvezdom u subotu imati još jedan težak zadatak u ABA ligi.

U "Pioniru" u 9. kolu regionalnog takmičenja gostuje lider, ekipa Budućnosti.

"To nam je druga jaka utakmica u nizu, u kojoj protivnik po kvalitetu i situaciji na tabeli ima ulogu favorita. Na nama je da pokažemo ogromnu želju, da je iskoristimo za energiju i borbenost koje smo na momente pokazivali na prethodnim mečevima. Probaćemo da napravimo iznenađenje", izjavio je trener Partizana Petar Božić uoči duela sa Podgoričanima.

On je svestan da naredni rival gotovo da nema "slabu tačku".

"Budućnost pretenduje na sam vrh ABA lige, u skladu sa tim su selektirali odličnu ekipu, popunjenu na svim pozicijama, atletski jaku, koja igra veoma raznovrsno", istakao je Božić.

STIŽE POJAČANJE

"Trenutno jesmo u pregovorima sa jednim igračem i nadam se da će ti pregovori za razliku od nekih prethodnih biti uspešni. Bićete obavešteni, ja se nadam veoma brzo", rekao je Božić.

Podgoričani su ove sezone samo jednom pobeđeni, dok je Partizan do sada u ABA ligi upisao tek dva trijumfa uz šest poraza.

"Naravno da smo nezadovoljni rezultatima, ali mislim da postoji napredak u igri. Treba imati u vidu da su nam se Cvetković i Perović priključili pred početak sezone, Džons pre 10 dana, da se Andrić vraća iz povrede, a uz to očekujemo još jednog igrača... Sve to je uticalo na period uigravanja ekipe. Još smo daleko od željene forme i onog što možemo, ali verujem da će igra biti sve bolja, kao i da će rezultati to ispratiti".

Strateg Partizana prokomentarisao je i to što je Amerikanac Kevin Džons na debiju protiv Crvene zvezde igrao na centarskoj poziciji, iako je primarno doveden da igra na "četvorci".

"Doveden je kao igrač koji pokriva obe pozicije. Jako puno ABA timova ima mobilne petice, on takođe ima te karakteristike i to je njegova prednost. Da bismo izbegli konfuziju, najlakše je bilo na prvom meču ga koristiti na poziciji pet, ali koristimo vreme i treninge da ga uvedemo u tu, dvojaku ulogu", objasnio je Božić.

Mladi Petar Aranitović najavljuje da bi Partizan na meču protiv Budućnosti mogao da se pokaže u boljem svetlu nego na derbiju u utorak.

"Budućnost je lider, ima šest vezanih pobeda i dosta iskusnih pojedinaca. Posle poraza od Zvezde smo izvukli pouke, a Budućnost je prava prilika da pokažemo koliko smo naučili iz svojih grešaka", rekao je mladi Aranitović i prokomentarisao da je mnogo važnije od toga to što iz meča u meč dobija sve veću minutažu i ostvaruje bolji učinak da Partizan pobeđuje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC