• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne mogu sve da pretvorim u zlato

Trener košarkaša Partizana svjestan da u novu sezonu ulazi sa oslabljenim sastavom, ali najavljuje borbu u inat svima.

 Vujošević: Ne mogu sve da pretvorim u zlato Izvor: MONDO

Praksa je u posljednjih nekoliko godina da Partizan sa renoviranim timom ulazi u novu sezonu i da se od njega ne očekuje mnogo.

U prethodne dvije sezone crno-bijeli su osvojili triple krune i igrali u četvrtfinalu Evrolige. Zato, sada više niko ne smije da ni da pomisli da potcijeni tim Duška Vujoševića. Kakav god da je...

A istina je da, iako Partizan godinama unazad prodaje najbolje igrače, nikada nije ostao bez četvorice tako važnih šrafova, kao što je minulog ljeta. Milenko Tepić je otišao u Panatinaikos, Novica Veličković u Real Madrid, Uroš Tripković u Huventud i Stefon Lazme u Makabi.

Došli su uglavnom perspektivni košarkaši, koje će beogradska publika premijerno moći da vidi u srijedu (18,00), kada u hali Pionir igraju protiv Cibone u 2. kolu NLB lige (Partizan je odložio meč 1. kola protiv FMP-a zbog turneje po SAD).

Vujošević kao i uvijek ne obećava uspjehe, a priželjkuje ih. U svom stilu, nagovještava samo borbu protiv svih, u inat svima.

"Poznato je da smo bili prinuđeni da formiramo novi tim. To nije novina za nas, ali postoji razlika u odnosu na prethodne sezone, kada smo takođe ostajali bez najboljih igrača", počeo je priču stručnjak sa osam uzastopnih titula prvaka Srbije.



"Uvijek smo imali bazu u mladim igračima, pripremanim da nadomjeste odlaske iskusnijih. Ovaj put smo ih tek sada doveli. Nemaju iskustva ni kvalitet, ali imaju talenat. Ako pokažu i karakter, a djeluje mi da hoće, sigurno će napredovati. Kad sa strancem kompletiramo sastav, imaćemo kompetitivan tim",
dodao je strateg crno-bijelih.

Vujošević kaže da je još ranije računao da će Partizan imati trogodišnji ugovor sa Evroligom i da mu je dvogodišnja garancija učešća u elitnom takmičenju donekle poremetila planove.

"Pored ugovora sa Evroligom, i svjetska ekonomska kriza, koja je udarila i na našu zemlju, dodatno nam je otežala ionako tešku situaciju. To nas čini limitiranim. Funkcionisanje je teže nego ikad. Svjestan sam da je država nemoćna za mnoge stvari, ali vidim i da je državni vrh zainteresovan i da je na pragu da donekle riješi finansijsku situaciju u Crvenoj zvezdi sa Ideom kao sponzorom. Međutim, čudi me kako postoji nezainteresovanost da se pomogne višestrukom šampionu. Pitam se da li je Partizan smetnja za državu".


Trofejni trener je svjestan da je nerealno očekivati da u novoj sezoni ponovi uspjeh iz prošle.

"Čovjek ne može ništa da uradi, ako u to ne vjeruje. Ipak, kada razmišljam racionalno, bez emocija, teško je ponoviti prošlosezonske rezultate kada smo osvojili tri trofeja i igrali među osam najboljih ekipa u Evropi. Ali, potrudićemo se da opet pravimo uspjehe".

"NE MOGU SVE DA PRETVORIM U ZLATO"




Ipak, poučena prethodnim iskustvima, kako srpska tako i hrvatska javnost, opet očekuju čuda od Vujoševića. Ne prođe dan a da se na stranama posvećenim košarci ne nađe komentar tipa "Opet će Dule da napravi nešto"...

Vujošević uvjerava da ga takvi komentari ne uljuljkuju.

"Nisam toliko glup da mislim da sve što dotaknem pretvaram u zlato. Svjesno sam ušao u rizik iako sam imao i druge opcije. Izabrao sam iracionalno rješenje. Ima veliki broj ljudi koji su tu i u dobru i u zlu. Vjerujem u ovu ekipu i naš rad i vjerujem da ćemo opet imati dobru sezonu".


Siguran je da će, bez obzira na rezultate, njegov tim ponovo imati veliku podršku sa tribina.

"Navijanje je kao brak - i u dobru i u zlu. Očekujem podršku, kao što navijači imaju našu, izuzev za loše postupke. Borićemo se u inat svima".

NIJE VAŽNA POZICIJA, VAŽNO JE POJAČANJE

Crno-bijeli su digli ruke od Miltona Palasija, pa sada novu sezonu počinju bez očekivanog stranog pojačanja. Vujošević nije mogao konkretno da odgovori na pitanje da li će kompletirati ekipu do starta Evrolige, 22. oktobra, kada u Beograd stiže Unikaha.

"Palasija smo željeli, jer poznaje naš sistem i mi poznajemo njega. Čekali smo koliko smo mogli... Ali, opet nam preostaje čekanje, dok se završe svi kampovi, pa igrači koji ne prođu do NBA ekipa, tražiće još neku šansu... Važno nam je da dovedemo dobrog igrača, manje je važno na kojoj poziciji. Moraćemo da donesemo brzu odluku, pa makar pogriješili".

NLB LIGA - NIKAD NEIZVJESNIJA

Zdravstveni bilten pred meč sa Cibonom nije zadovoljavajuć. Dušan Kecman je rovit, ali će biti u sastavu, ali je nastup Aleksandra Marića neizvjestan, jer je zbog bolesti propustio posljednja dva treninga.

Vujošević je o "vukovima" rekao:

"Dosta su promijenili tim. Prvi put će dvojica mladih igrača biti važne karike (Zubčić i Bogdanović). Bagarić će zamijeniti Prkačina ispod koša, otišao je Kus, ali je došao Tomas. Pokušaće da iskoriste naš umor i mučenje usljed promjene vremenskih zona. Ne tražim alibi, već razumijevanje. Od svoje ekipe očekujem ekstremnu borbenost kako bi se kompenzovali svi ti nedostaci".

Vujošević se zahvalio Miletu Zariću, vlasniku hiperbaričnih komora, koji je crno-bijelima dao neobičan poklon - besplatne tretmane za cijelu ekipu u trajanju od 10-15 dana. Time je značajno ubrzan oporavak igrača po povratku iz SAD.



Trener Partizana očekuje neizvjesnu borbu u NLB ligi.

"Ne slažem se da će biti slabija nego ranije, ali se slažem da će biti ujednačenija, jer su se pojačale ekipe iz srednje klase. Sada i Zagreb i Cedevita imaju zavidne budžete",
ocijenio je Vujošević.

"Prema sastavu, Olimpija ima najjači tim, ali vidjećemo da li će i kada uspjeti da 'pomiri' toliko velikih imena".

"NLB liga ima mana, ali se pokazalo da je znatno jača od pojedinačnih liga. To ne smije da opusti već treba nastaviti sa reformama. Naredne sezone će imati 12 članova što znači da će svaka utakmica biti izuzetno značajna", zaključio je Duško Vujošević.

(R.J. - MONDO, foto MN Press, KK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC