• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener uručio Zvezdi "fenjer"

Autor mondo.rs

Treći uzastopni poraz crveno-belih u Evroligi. Sve dileme otklonjene već početkom treće četvrtine.

 Evroliga Uživo Zvezda Fenerbahče Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić je posle ubedljive startne pobede nad Strazburom najavio moguću seriju poraza u A grupi Evrolige.

Tri nedelje kasnije, pokazuje se da je trener Crvene zvezde tom prilikom bio potpuno realan, mada način na koji crveno-beli gube ipak boli i daleko je od onoga što očekuju navijači srpskog i regionalnog šampiona.

Ne računajući impresivnu deonicu Vladimira Štimca u prvoj četvrtini, ekipa je delovala kao da nema ni grama vere da može da sruši favorita, koji je za svoje standarde prosečnom partijom stigao do rutinske pobede.

Crvena zvezda Telekom - Fenerbahče 60:74 (19:25, 12:20, 11:14, 18:15)!

Zvezda (skor 1-3) sa Strazburom deli poslednje mesto u grupi, ali je šesta zbog lošije koš-razlike, dok se tim Željka Obradovića pridružio Himkiju (3-1) na čelu tabele.

Idućeg četvrtka crveno-beli gostuju Bajernu (2-2), što im je možda i poslednja šansa da se ozbiljno umešaju u borbu za plasman u Top 16.

Ovako kako izgledaju trenutno, a i kako su Bavarci odigrali u prva četiri kola, pobeda u Minhenu predstavljala bi podvig.

IZ MINUTA U MINUT

40' Veseli zakucava, Rebić postiže trojku, Dikson lako poentira - 60:74. To je i konačan rezultat...

38' Konačno Gudurić kakvog su navijači Zvezde zavoleli u nekim od prethodnih mečeva! Brz ulaz, koš i dodatno bacanje - 56:68.

35' Peta lična Cirbesa, koji završava nastup sa 10 poena i četiri skoka. Ima najveći indeks korisnosti kod crveno-belih, a nije ostvario praktično nikakav uticaj na igru.

35' Nešto da razgali publiku! Prodor Milera i zakucavanje - 49:65.

34' Rebić i Gudurić nepotrebno rezervisani u napadu... Rebić "preskače" šut iz otvorene pozicije i odlučuje se za dodavanje u gužvu. Dok je Miler pored trojice čuvara pokušao da šutne, istekle su 24 sekunde.

32' Radonjić odgovara uvođenjem Gudurića, pa Rebića. Miler na isteku napada postiže svoje prve poene, sa poludistance - 46:61. "Upisuje" se i Jurtseven - 46:63.

31' Smanjio je Jović bacanjima, a Ugurlu odlično "probio" i poentirao pored mnogo višeg Milera - 44:61.

Izvor: MN PRESS


30' Ugurlu odlično prolazi, ali nema sreće da ubaci prvi koš... Na kraju treće četvrtine 42:59.

30' U petorci Fenera momci rođeni 1996. (Ugurlu) i 1998. (Jurtseven)! Može im se...

30' Štimac kao da se umorio. Promašio je oba bacanja.

29' Ugurlu prodire, povratni pas Antiću i njegova treća trojka - 40:59!

29' Pokušaji za tri poena Simonovića i Jovića "izlaze" iz koša, ali Simonović poentira posle skoka u napadu - 40:56.

27' Kad ne ide, onda ne ide. Mladi "plej" Ugurlu šalje netačan pas, Zvezda otvara kontru, ali Gudurićevo nisko dodavanje Tompsonu odlazi u aut... Potom i koraci (proklizavanje) Tompsona, koji je najefikasniji kod crveno-belih.

26' Zvezda teško organizuje napade, ali ovog puta je Judo "ispao" iz kombinovane odbrane "2-3", što je Jović iskoristio da asistira Cirbesu pod košem - 38:53.

23' Ni treća četvrtina nije počela dobro po Zvezdu. Primljeni koševi posle ofanzivnog skoka, odnosno izgubljene lopte. Na drugoj strani Rajan Tompson postaje prvi igrač sa dvocifrenim učinkom - 33:51.

- Pogledajte jednu od karakterističnih sekvenci sa početka utakmice - jaka odbrana i brza kontra Fenerbahčea...



ZVEZDA: Štimac 9, Tompson 8, Cirbes 6, Lazić 2, Tejić 2, Simonović 2, Jović 2.

FENERBAHČE: Antić 10, Veseli 8, Slukas 6, Judo 6, Dikson 5, Datome 4, Bogdanović 2, Kalinić 2, Mahmutoglu 2.

- Fener je dobar deo prednosti stekao zahvaljujući dominaciji u skoku - 22:13, od toga 10:6 u napadu. Za dva poena šutiraju 14/24, Zvezda 9/20. Crveno-beli su ubacili jednu trojku više i imaju nešto bolji procenat sa linije slobodnih bacanja.

20' Dva bacanja Tompsona i promašaj Antića za 31:45 (19:25, 12:20) na poluvremenu!

20' Dikson beži Laziću, nema pomoći, neometano polaganje Amerikanca sa turskim pasošem - 29:45! Serija 2:12.

20' Fener niže ofanzivne skokove. Na sreću, Antić nije pogodio trojku, ali je na drugoj strani iznudio faul Štimca u napadu...

19' Fener se opet "odlepio". Ofanzivni skok Datomea, faul Cirbesa, dva bacanja Italijana - 29:43.

18' Dikson promašuje trojku, ali lopta se odbija Antiću, koji iz novog napada ubacuje svoju drugu trojku, sa iste te pozicije - 29:41!

17' Mekelov šut ponovo "izlazi" iz koša. Izraelac potom faulira Judoa, koji ide na liniju slobodnih bacanja... Siguran oba puta - 27:38, ponovo dvocifren zaostatak.

- Evo kako je u Areni dočekan najtrofejniji klupski trener u Evropi, naš nekadašnji selektor Željko Obradović.

Željko Obradović u Areni pred Delijama
Izvor: YouTube


16' Koraci Antića, pa sjajan lob pas Jovića i koš Cirbesa - 27:33. Dikson je poznat kao igrač koji se ne ustručava da šutne. Nisu ga uplašile duge ruke Kvinsija Milera i pogodio je trojku sa "45 stepeni" - 27:36!

15' Prvu trojku za Fener postiže Pero Antić - 25:33.

14' Bogdanović završava napad dvokorakom u poslednjem sekundu - 23:30. Revanširao mu se Tejić - 25:30!

13' Zvezdino mučenje u napadu prekida Simonović, lakim košem iz kontre - 23:28. Judo je ostao u "mismeču" sa Gudurićem, napravio sebi zicer poziciju i promašio...



- Štimac 9, Tompson 6 poena. Kod gostiju Veseli 7, Slukas 6.

- Fenerbahče 11/17 za dva poena, Zvezda 2/5 trojke (Tompson 2/2). Izgubljene lopte 4:1.

10' Druga trojka Tompsona - 19:25! Promašuju Kalinić i Antić, kraj prve četvrtine! Zvezda na "minus 6", što je posle "minus 13" (2:15) još odlično.

10' Serija ofanzivnih skokova, ali bez koša za Zvezdu. Kalinić precizan izvođač bacanja - 16:25.

9' Loši potezi Milera... Prvo je izgubio loptu u reketu protivnika, pa faulirao Antića pod svojim košem. Makedonac je spretno poentirao i potom nije iskoristio bacanje - 16:23.

8' Cirbes se vratio na teren sa ušivanja rane iznad oka. Lazić pogađa oba bacanja (16:21), Zvezda "dolazi sebi"...

8' Lazić uspeva da izbije loptu Diksonu, koji ga faulira - nesportski.

7' Štimac hvata novi "er bol" saigrača, ovog puta Lazića i poentira u poslednjem sekundu napada - 14:19. Već devet poena Štimca! Međutim, uzvraća Veseli - 14:21.

7' Štimac briljira na oba kraja terena! Ponovo je omeo Judoa kod skok šuta, potom uhvatio loptu posle promašene trojke Milera i pogodio uz faul. Njegovih "2+1" dovode Zvezdu na 12:17, ali pogađa Antić - 12:19.

6' Judo promašuje, Štimac ubacuje dva bacanja - 9:17.

5' Trojka Tompsona, kad već ništa drugo nije prolazilo... 5:15. Slukas odlično prodire oko blokova i polaže loptu. Zakasnila je blokada - 5:17. Na isteku petog minuta uspešna "pik" akcija Jovića i Štimca - 7:17.

4' Judo sa poludistance - 2:15...

4' I Štimac gubi loptu, Slukas u kontri "1 na 0" - 2:13! Zatim blokada Judoa Mekelu... Očajan početak crveno-belih!

3' Fener je odlično zatvorio sve Zvezdine napadačke opcije. Lazić pokušava da odbranom pokrene ekipu, umalo krade loptu Slukasu. Greška Milera i koš Mahmutoglua u novoj kontri - 2:11.

3' Kalinić blokira Tompsona, Judo zakucava u kontri - 2:9. Radonjić uzima tajm-aut.

2' Dobra odbrana gostiju kod prodora Mekela, potom "ali-up" akcija Kalinića i Veselog. Koš uz faul Tejića i Fener vodi - 2:7!

1' Maik Cirbes je izjednačio na 2:2 i odmah morao na klupu zbog rasekotine iznad oka...

- Starteri: Mekel, Lazić, Tompson, Tejić, Cirbes - Slukas, Mahmutoglu, Kalinić, Veseli, Judo.

- Bivši igrači Zvezde Pero Antić i Nikola Kalinić dobili su zanimljive poklone i srdačan aplauz navijača.



- Pet minuta pre početka meča, jasno je da Arena ni izbliza neće biti puna, uprkos neospornoj atraktivnosti utakmice. Donji prsten hoće, gornji je više nego poluprazan...

- Gosti iz Istanbula dobili su gromoglasne zvižduke, dok je osvedočeni partizanovac Željko Obradović relativno neopaženo izašao iz tunela i došao do klupe Fenerbahčea.

- Ekipe su na zagrevanju, tribine Arene se polako pune...

Izvor: Mondo/Goran Sivački


TABELA A GRUPE: Himki 3-1, Fenerbahče 2-1, Bajern 2-2, Real 2-2, Zvezda 1-2, Strazbur 1-3.

Odmah po žrebanju grupa Evrolige za takmičarsku 2015/16, navijači Zvezde crvenim flomasterom zaokružili su 6. novembar, dan kada Fenerbahče gostuje njihovom timu.

Nedugo potom, Nikola Kalinić preselio se u Istanbul za milion evra, pa je ovaj meč dobio još veću simboliku, pored povrataka Bogdana Bogdanovića, Pere Antića ili Jana Veselija pred beogradsku publiku.

Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope, drugi put se vraća pred navijače Zvezde od kada je 1993. napustio klupu Partizana. Prethodno je protiv crveno-belih vodio Panatinaikos, u sezoni 1999/2000, kada su sa njim na klupi  "zeleni" osvojili prvu zajedničku titulu Evrolige.

Kroz istoriju, Zvezda i Fener sretali su se četiri puta i srpski tim je pobedio u tri navrata. Nijednom nije izgubio u Beogradu.  Naravno, od njihovog poslednjeg meča mnoge stvari su se promenile, a na prvom mestu budžet turskog kluba, koji je u četvrtak doputovao u Srbiju sa jednim od najskupljih timova Evrope.

Izvor: Mondo/Goran Sivački


U prethodna tri evroligaška kola, Zvezda (1-2) pobedila je Strazbur, pa izgubila od Reala i Himkija, dok je Fenerbahče (2-1) savladao Bajern i Real, a u međuvremenu bio ubedljivo poražen baš na gostovanju u Francuskoj.

I jedni i drugi dočekuju meč sa određenim problemima.

Domaćin je na početku sezone ostao bez dvojice nosilaca igre (Dangubić, Mitrović), a u danima pre utakmice leđa su mučila Maika Cirbesa. Vladimir Štimac i Kvinsi Miler priključili su se ekipi prošle nedelje, pred gostovanje Himkiju i u derbiju nagovestili da se navikavaju na sistem.

Izvor: MN PRESS


Na drugoj strani, Fener je nedelju započeo gubitkom derbi utakmice od Galatasaraja, gradskog rivala, što je bio treći poraz Obradovićevog sastava ove sezone, a takođe treći u prethodne četiri utakmice. U tom intervalu, Bogdanović, Kalinić i saigrači pobedili su "samo" šampiona Evrope. Dakle - kvalitet je tu, ali su tu i oscilacije.

Može li Zvezda u takvoj situaciji naći priliku da iznenadi?

Anketa

Kako će se završiti duel Zvezda - Fenerbahče?

  • Pobedom Crvene zvezde

    46.15% (6)

  • Pobedom Fenerbahčea

    53.85% (7)

Kako će se završiti duel Zvezda - Fenerbahče?

Rezultati

Dočekajte utakmicu iz MONDO i ostanite uz tekstualni prenos meča u Kombank areni.

Zvezdaši priželjkuju: Neka Fener i treći put padne!

Fenerbahče doputovao u Beograd

Kalinić: Videću kako me navijači Zvezde pamte

Obradović: Ne gledamo Zvezdu kroz Real i Himki

Radonjić: "-38" na moj račun, biće opet pluseva

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC