• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović: Igramo, pa stanemo, Štimac: Moramo čvršće

Autor mondo.rs

Plejmejker Zvezde samokritičan posle poraza od Fenerbahčea. Štimac: Da treniramo, da ispravimo, da slušamo trenera...

 Jović i Štimac poslije poraza Zvezde od Fenera Izvor: MN PRESS


Posle poraza od Fenerbahčea, košarkaši Crvene zvezde Telekom jedan po jedan su napuštali svlačionicu i kretali ka izlazu iz Kombank arene. Prvi je pred novinare stao Branko Lazić, kapiten tima.

Prema njegovom mišljenju, ekipa je pokazala napredak u odnosu na prethodne evroligaške utakmice, u kojima je doživela ubedljivije poraze. U petak je bila ravnopravniji rival Fenerbahčeu, ali nedovoljno da nagovesti da bi mogla da iznenadi.

Tačnije, taj nagoveštaj vatre na parketu nije trajao dovoljno dugo.

"Odigrali smo večeras mnogo bolje nego u prethodne dve utakmice, koje smo izgubili sa dosta većom razlikom. Pokazali smo evidentan napredak u nekim segmentima i nadam se da će to biti još bolje u narednom periodu", rekao je Lazić, uz ocenu:

"Ipak, mislim da smo odigrali dobar meč, ako se uzmu u obzir prethodne dve".

Potom je odgovorio na pitanje "Kako izbeći pad samopouzdanja?"

"Dosta je teško, ali dosta je nas starijih koji pričom držimo tu atmosferu. To jednostavno ne sme da padne"

Fanatično borbeni Vladimir Štimac povukao je tim u prvom poluvremenu posle lošeg starta i primakao ga Feneru na "minus 5" (16:21). Međutim, bliže od toga srpski šampion nije mogao.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić poručio je, analizirajući igru ekipe, da se ne može svaliti sva krivica na strance. Javno nije hteo da upire prstom, već je ostavio kritiku za svlačionicu.

Za to vreme, u svlačionici su igrači bili kritični prema sebi i igri ekipe. Stefan Jović bio je konkretan.

"Bili smo bolji nego u pretodna dva duela možda po rezultatu, ali kada se vidi kako smo otvorili meč, očigledno je da imamo problema sa koncentracijom na početku meča. Opet otvaramo utakmicu sa 13 razlike, što je nedopustivo na ovom nivou takmičenja. Posle toga smo se nešto vratili, ali opet...neke stvari vezane za nas same…to su stvari koje moramo da radimo između sebe", rekao je plejmejker Zvezde.

U istom tonu je i nastavio.

"Ne znam kako to da opišem: igramo, igramo i onda nas nema nigde. Kao da se resetujmo svi...Mislim da atmosfera ne bi trebalo da stvara pritisak, ali je očigledno da ima uticaja na nas. Pravimo mnogo glupih grešaka. Ne znam kada ćemo početi da ispravljamo te greške. Mnogo lakih poena dajemo protivniku za kratko vreme i posle ne možemo da se vratimo", rekao je Jović.

Vladimir Štimac vodio je veliku borbu sa protivnicima, bio najbolji strelac ekipe (13 p) i potrošio veliku energiju pod obručima. On je ocenio da Zvezda nije igrala ono što je Dejan Radonjić zahtevao.

"Mislim da nismo odigrali ono što nam je trener rekao. Pokušali smo, nismo uradili to, mislim da treba se spremamo za ovu utakmicu sa MZT-om, jer nam je to jako važna utakmica. Da odemo da vidimo šta smo radili pogrešno, da slušamo šta nam trener kaže da ispravimo, da treniramo više, da se uklopimo" rekao je centar.



On je istakao kvalitet protivnika kao faktor lošeg početka svog tima.

"Pa dobro, nije Fenerbahče neki tim ne znam ni ja koji. To su sve igrači koji su igrali NBA ili ne znam šta. Treba mnogo čvršće da bude...Kažem opet, trebalo je samo malo više da slušamo trenera i bilo bi bolje", rekao je Štimac.

Fenerbahče je imao mnogo više skokova u prvom poluvremenu, ali se Zvezda posle izjednačila u tom segmentu igre.

"Ne znam koji je odnos skokova, ali su u nekim trenucima, kada je trebalo da možda mi prelomimo, oni uhvatili te skokove u napadu, zakucali, uhvatili su meni preko glave loptu...neka dva-tri puta je bila ničija, oni su je uhvatili opet...to su sve sitnice koje čine jednu veliku stvar. Da smo mi u tom trenutku pohvatali te lopte, to bi već bila neka druga priča. Ovako, oni su to bolje odradili od nas, čestitam im i odmah se okrećemo ka sledećoj utakmici, nemamo sad šta tu da žalimo", rekao je Štimac, usmerivši pažnju ka gostovanju MZT Skoplju, zakazanom za ponedeljak uveče.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC