• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Kikanović kao početnik

Trener Zvezde rekao je da je FMP zasluženo slavioio, ali da bi možda bilo drugačije da su njegovi igrači bili precizniji sa linije slobodnih bacanja.

 Petrović: Kikanović kao početnik Izvor: MONDO

Košarkaši FMP-a pobijedili su u utorak poslije produžetka Crvenu zvezdu sa 85:81 i tako ostvarili prvu pobjedu u sezoni, dok su crveno-bijeli, poslije poraza od Budućnosti u prvom kolu, zabilježili još jedan neuspjeh.

"Imali smo dva dana da se pripremimo za ovu utakmicu poslije poraza od Budućnosti i to nam nije bilo dovoljno. Čekao nas je mladi tim FMP-a koji je igrao sa mnogo energije. U većem dijelu smo kontrolisali utakmicu, ali u penal završnici nismo uspjeli da pogodimo bacanja", rekao je Petrović.

"Da smo pogodili makar jedno ne bismo ušli u produžetak u kojem smo igrali bez Štimca i indisponiranog (Elmedina) Kikanovića, koji je pravio početničke greške. To su igrači Železnika uspjeli da iskoriste i iz kontranapada su uspjeli da prelome utakmicu i na kraju da zasluženo slave", rekao je Petrović.

Petrović je istakao dobru igru košarkaša FMP-a Filipa Čovića i ocijenio da je on najzaslužniji za pobjedu "pantera".

"Čović je praktično odlučio utakmicu. Sa druge strane Nemanja Nedović je pokazao sposobnost da igra ovakve utakmice", smatra on.

Najbolji igrač u timu Zvezde Vladimir Štimac ocijenio je da je njegova ekipa izgubila jer je odigrala slabo u završnici utakmice.

"FMP je zasluženo pobijedio jer nas je nadigrao u produžetku. Na kraju nismo znali da finiširamo i to nas je koštalo pobjede", rekao je Štimac.

Trener FMP Železnika Slobodan Klipa ocijenio je da je njegova ekipa zasluženo, ali uz mnogo sreće, pobijedila Crvenu zvezdu u drugom kolu Jadranske lige i najavio mnogo bolju igru "pantera" u nastavku sezone.

"Zvezda nije naivan protivnik, vjerujem da će vremenom igrati sve bolje i da će biti kandidat za visok plasman. Dugo smo se pripremali, jedva smo čekali da počne sezona. Ovo nije bila lijepa utakmica, FMP nije bio razigran i imali smo loš procenat šuta. Međutim, mislim da smo zaslužili da srećno pobijedimo", rekao je Klipa poslije utakmice.

Trener FMP-a rekao je i da su njegovi košarkaši uspješno čuvali Zvezdine spoljne igrače, ali da su crveno-bijeli neočekivano dobro igrali na centarskim pozicijama.

"Uspješno smo čuvali njihove spoljne igrače, Vuk Radivojević, Nemanja Bjelica i Filip Videnov zajedno su postigli 14 poena. Međutim, Vladimir Štimac je dobro odigrao, postigao dve 'trojke' i ušao u dobar ritam. Tvrdim da ćemo igrati još bolje u nastavku sezone", rekao je klipa.

Košarkaš FMP-a Predrag Samardžiski rekao je da je njegova ekipa večerašnjom pobjedom uspjela da se osveti Zvezdi za šest poraza iz prošle sezone.

"Ovo je važna pobjeda, jer smo trijumfom otvorili sezonu. Igrali smo jako jer smo znali da je Zvezda tek u posljednje dve nedjelje sklopila tim. Iako su konstanto vodili, znali smo da ćemo agresivnom igrom uspjeti da prelomimo meč. Možda smo mogli u regularnom toku da pobijedimo, ali ovako je slađe", rekao je Samardžiski.

(Beta, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC