• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Neka bude, što biti ne može!

Četvrta bitka sportski nepravednog rata izmedju malog Partizana i VELIKOG Panatinaikosa biće odigrana u sredu uveče u "Pioniru" sa početkom u 20.15.

 Vujošević: Neka bude, što biti ne može! Izvor: MONDO

Svakako biće to i poslednja bitka dva kluba ove sezone. Upravo zato i sve što se dogadjalo u prethodne tri, potpuno je nebitno.

Jer, taj mali Partizan, skromnog i neostvarenog budžeta, sa gomilom mladića i tek jednim strancem, doveo je sebe u situaciju da u jednom meču odlučuje o tome da li će najbogatiji klub Evrope nastaviti pohod na odbranu titule. Ili neće.

"Ne smemo da izgubimo osećaj za realnost. "Pionir" jeste hala u kojoj se okuplja najbolja košarkaška publika u Evropi, ali Panatinaikos nije tim koji će obraćati pažnju na to. Sumnjam da će im biti oduzeta i jedna lopta", rekao je trener srpskog šampiona Duško Vujošević u utorak popodne.

"Ovo je četvrta utakmica izmedju nas i njih ove sezone, dobro se poznajemo i ne verujem da će biti nekakvih taktičkih iznenadjenja. Važnost meča izaziva igrače na obe strane da daju sve od sebe. Realno, oni su favoriti. Poslužiću se rečima pesnika, neka bude što biti ne može".

"Što biti ne može", u smislu snage i moći rivala, koji je tri puta bio bolji "ali, za loptu" ili u smislu interesa da šampion Evrope učestvuje u četvrtfinalu Evrolige?

"Nadam se da će biti pošteno. Ipak, mi i dalje sport gledamo iskreno i naivno, pod parolom "slavno za domovinu mreti". Istina je ta, da je sport sve više biznis, da onaj ko uloži evro, očekuje da mu se vrate dva i oseća se pritisak novca. Nisam zadovoljan delegiranjem. Sude nam Italijan Fakini, Izraelac Bahar i Španac Artega", plaši se Vujošević da bi VELIKI Panatinaikos mogao da dobije vetar u ledja.

On se osvrnuo i na priču da će mali "prodati" utakmicu VELIKOM.

"Štampa je poturila tu priču, da li iz želje za senzacionalizmom ili iz predosećaja da bi moglo da se dogodi upravo ono što bi autor te priče uradio da je na našem mestu. Ja mogu da kažem da bismo moji igrači i ja dali pare da dobijemo", poručio je elokventni stručnjak.

Kako celu tu atmosferu podnosi ekipa?

"Mi smo mirni, jer imamo čistu savest. Dali smo sve od sebe na treninzima, u medjuvremenu nismo rušili to što smo gradili. To su izvanredni momci, koji svakog dana dolaze sa idejom da pruže više od onoga što mogu i šta čovek onda više da traži od njih", pohvalio je Vujošević svoje igrače, koji su ove sezone već osvojili jedan trofej (Kup Koraća), obezbedili prvo mesto u NLB ligi pred plej-of i došli pred meč "kvalifikacija" za četvrtfinale Evrolige, za šta im pre sezone niko nije dao ni promil mogućnosti.

Kapiten Petar Božić svestan je kakav duel očekuje njega i saigrače, a potajno priželjkuje veliko slavlje u "Pioniru", Beogradu, Srbiji...

"PAO je veliki klub, sa velikim igračima, velikim trenerom i naslovom prvaka Evrope. Apsolutni su favoriti u ovim kvalifikacijama za "F8". S druge strane, mi smo cilj u Evroligi ove sezone već ostvarili, ali tu se ne završavaju naši snovi. Samo, moramo da vodimo računa da u želji ne sagorimo. Voleo bih da pobedom sebi i svim Grobarima priredimo veliku sreću", rekao je Božić.

Iz kluba stiglo je i obaveštenje da se na crnom tržištu pojavio popriličan broj falsifikovanih karata i da navijači takve karte, na ulici, ne kupuju, jer je kompletan kapacitet "Pionira" već rasprodat.

Zbog falsifikata, biće pooštrena kontrola ulaznica na kapijama dvorane, koje će biti otvorene tri sata pre početka meča. U Partizanu apeluju na navijače da dodju ranije, da ne ubacuju nikakve predmete na teren, jer bi u slučaju proboja u četvrtfinale crno-beli verovatno igrali pred praznim tribinama ako stigne nova prijava delegata.

"Grobari" će na utakmicu moći da ponesu zastave bez barjaka, bubnjeve i megafone...

"Ne može da se uradi ono u šta se ne veruje", podvukao je izlaganje Duško Vujošević.

On dobro poznaje istoriju, koja je često pisala o pobedi malih nad VELIKIMA...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC