• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Poraz raštimovanog Partizana

Rijetko se u "Pioniru" viđa kako košarkaši Partizana pognute glave napuštaju parket, a upravo to se dogodilo u srijedu uveče.

 NLB: Poraz raštimovanog Partizana Izvor: MONDO

Ali to je bilo prethodnih sezona. Ovo je nova sezona i potpuno novi, neiskusan i nekompletan tim. Ako je nekome bio potreban dokaz da Duško Vujošević nema "čarobni štapić" - što je i sam više puta rekao - dobio ga je u srijedu uveče.

Cibona je nadigrala crno-bijele u njihovoj dvorani i poslije ko zna koliko godina odnijela bodove u Zagreb - 64:51 (14:14, 19:11, 10:13, 21:13) u derbiju drugog kola NLB lige.

Ako iz poraza, koji gotovo nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, može da se izvuče nešto pozitivno, to je način na koji je više od 4.000 gledalaca ispratilo igrače u svlačionicu.

"Šampioni, šampioni", odjekivalo je Pionirom, dok se u posljednja tri minuta utakmice neprestano pjevala pjesma: "I kada ne budeš prvi ti i kada se čuju zvižduci i tada ću Partizane, znaj, da te volim ja".

A počelo je dok je tamnoputi bek Džamont Gordon sa linije slobodnih bacanja vodio "cibose" do rekordnih 14 poena prednosti (59:45).

Partizan je počeo da gubi priključak u posljednjih pet minuta druge četvrtine, kada su gosti od 16:16 stigli do "plus 11" (22:33). Aktuelni šampion Jadrana i Srbije igrao je koliko-toliko dobru odbranu, ali je put do protivničkog koša bio popločan velikim teškoćama.

Posebno su indisponirani bili najiskusniji igrači (Aleksandar Rašić imao osam izgubljenih lopti, od toga šest u prvom poluvremenu), dok su mlađi pokušavali da daju sve od sebe, ali često nisu znali kako.

Krilni centar Branislav Đekić u nekoliko navrata je pokazao da ima smisla za košarku, međutim, riječ je o momku koji jedva da ima 18 godina i koji nikada ranije nije odigrao zvaničnu utakmicu u seniorskoj konkurenciji...



Kad ni tehnička ne pomaže

Zagrepčani nisu briljirali - u većini statističkih kategorija bili su tek za nijansu uspješniji - ali su kaznili dovoljno grešaka crno-bijelog tima za pobjedu.

Partizan je dva-tri puta u drugom poluvremenu nagovijestio uvođenje utakmice u egal, ali je Marko Tomas trojkama ubijao i tu slabašnu nadu.

Tomas je sa 22 poena i pet skokova bio igrač utakmice. Povratnik iz španske ACB lige postigao je četiri trojke iz deset pokušaja, dok je ostatak Cibone gađao 0/10, još gore od Partizanovih 2/12.

Antonio Grejvs dodao je 15 poena za "vukove sa Tuškanca", a Džemont Gordon 12. U Vujoševićevom timu samo dvojica igrača sa dvocifrenim učinkom - Jan Veseli 12 i Žarko Rakočević deset poena, mada je crnogorski krilni centar imao i šest izgubljenih lopti.

Strateg crno-bijelih imao je svoj prepoznatljivi šou krajem prvog poluvremena, kada je zbog dosuđenog faula u napadu opravdano protestovao kod sudije Romana Kolara.

Iskusni strateg nije žalio tehničku grešku u želji da probudi svoj tim i "zakuva" atmosferu, međutim, ovog puta jednostavno nije bilo goriva u rezervoaru i činilo se da Cibona ne bi ispustila vođstvo makar utakmica trajala 400, a ne 40 minuta.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC