• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Ko je okrenuo tabelu naglavačke?

Ko je i zbog čega okrenuo naglavačke tabelu NLB lige?

 NLB: Ko je okrenuo tabelu naglavačke? Izvor: MONDO

Možda je kriv samo traljav start velikih srpskih klubova, možda zlokobna svjetska ekonomska kriza, možda odliv najboljih košarkaša, a najvjerovatnije od svega po malo...

Bilo kako bilo, u novu, devetu NLB sezonu, Partizan, Crvena zvezda i Hemofarm ušli su sa kombinovanim skorom od nula pobjeda i pet poraza.

Da sve bude čudnije, diobu prvog mjesta na tabeli sa Cibonom i Heliosom dijeli debitant u jadranskoj ligi, Radnički iz Kragujevca (eks Lajons), tim koji je ljetos bio pred gašenjem.

Podvig novopečenih Kragujevčana sa Miroslavom Nikolićem na čelu je veći, utoliko što je dve startne pobede Radnički zabeležio protiv kandidata za fajnal-for: Hemofarma i Zadra.

"Znamo gde nam je mesto, ovo je najjeftinija ekipa u ligi i ovaj rezultat je neočekivan. Verovatno su nas protivnici potcenili. Ipak, nema euforije među nama, uradili smo veliki posao dobivši ekipe koje su kandidati za fajnal-for NLB lige i to ovim mladim momcima mnogo znači. Ali, svi stoje čvrsto na zemlji, jer znamo koji su nam realni dometi", spušta loptu na zemlju Nikolić, koji misli da će vremenom u NLB ligi ipak sve doći na svoje mesto.

Tačnije, da će se Partizan i Zvezda boriti za vrh, a Radnički za opstanak.

"Ja bih ove dve pobjede nad Hemofarmom i Zadrom mijenjao za dva trijumfa protiv Bosne u Sarajevu ili Heliosa u Domžalama. Tu mi treba da tražimo bodove, a ne protiv favorita", priželjkuje Muta.

I vjerovatno je u pravu.

Trener Partizana Duško Vujošević još ranije je poručio da će njegov mladi, renovirani tim, bez Veličkovića, Tripkovića, Tepića i Lazmea, biti pravi tek na kraju sezone. Potvrda njegovih sumnji stigla je u srijedu u prvom kolu NLB lige, kada je Cibona glatko pobijedila crno-bijele u Pioniru, poslije mnogo godina.

"Postoji nekoliko faktora zbog kojih smo izgubili. Adaptacija po povratku iz Amerike još nije potpuna. Kao posljedica se pojavila Marićeva bolest dva dana prije meča, nije mogao ni da gleda treninge. Kecman vuče povredu još od Finiksa. Pritom, imamo dosta mladih igrača, tim nije kompletiran", rekao je Vujošević poslije neprijatnog poraza pred 4.000 navijača.

U nezavidnoj situaciji nalazi se i novi trener Crvene zvezde Aco Petrović, čiji je takođe nekompletan tim doživio dva poraza na startu lige, oba u gostima. Prvi u Podgorici, drugi u Železniku...

"Ne znam zašto, ali stvara se veliko nestrpljenje poslije dva naša poraza, koja su po meni realna i očekivana", rekao je Petrović , čiji klub ni poslije dugo očekivane Izborne skupštine, u srijedu nije dobila novog predsjednika.

A, sam Petrović, počeo je da radi sa ekipom nedavno, po završetku EP u Poljskoj.

"U košarci nema prevare, pa da sa malo rada napravite uspjeh. Ali, neću da se pravdam i da kukam. Igram sa onim što imam i zato sam i dalje optimista po pitanju rezultata ove sezone. Nikada do sada nisam rekao, ali sada poručujem da ću, ako ostanem do kraja na klupi Zvezde, osvojiti bar jedan trofej od četiri moguća ove sezone. Uvjeren sam u to", poručio je Petrović trofeja gladnim navijačima Zvezde, koji titulu čekaju od 1998. godine.

PAROVI 3. KOLA NLB LIGE:

U petak:

Bosna - Radnički Kragujevac (20.15)

U subotu:

Cibona - FMP Železnik (17.00)
Helios - Partizan (19.00)
Zadar - Cedevita (19.00)
Crvena zvezda - Zagreb (19.00)

U nedjelju:

Hemofarm - Široki (18.00)
Budućnost - Olimpija (20.00)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC