• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinje protiv Nemačke na startu

Autor mondo.rs

Zlatne košarkašice Srbije obradovale su nas letos. Red je da im uzvratimo punom dvoranom. "To sanjamo!", kaže srpska selektorka.

 Srpkinje protiv Nemačke na startu Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Najbolje srpske košarkašice, šampionke Evrope, traže podršku!

Selektorka Marina Maljković okupila je u ponedeljak svoje izabranice u Hali sportova na Novom Beogradu, odakle su i prethodnih leta kretale u uspešne akcije.

Pred prvakinjama Starog kontinenta sada je novi izazov - početak odbrane letos osvojene titule.

Počev od subotnjeg duela protiv Nemica, naše najbolje košarkašice zaigraće u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. u Češkoj.

O tome da će i kao šampionke morati u kvalifikacije, ne žele da pričaju, niti ih to remeti. Pred duel protiv Nemica imaju samo jednu želju: da Pionir bude pun!

Nije potrebno podsećati da će to biti prvi nastup naših devojaka u Srbiji od kada su postale šampionke Evrope.

"Pozivam navijače iz sveg srca. Najsrećnije bismo bile da Pionir bude pun. To sanjamo i to jedva čekamo", rekla je Maljkovićeva posle prvog treninga na Novom Beogradu.

Ona je svesna da tog dana mnogi slave slavu ili idu u goste, pa je s tim u vezi apelovala:

"Znamo da je slava, ali nažalost ne biramo mi termin nego FIBA. Potrudite se, zakasnite na slavu, dođite da se družimo, da proslavimo medalju i da pobedimo jaku selekciju Nemačke", zatražila je selektorka.

Oni koji dođu, videće na terenu iste igračice koje su letos obradovale Srbiju. Maljkovićeva je obrazložila zašto nije pravila promene u sastavu.

"Zato što sam htela da mi osvajačice medalje pokažu kakvi su ljudi i kakav je stvarno njihov karakter. Da vidim da li ih je ta medaljs promenila ili je to onaj isti tim koji fanatično igra za ovu zemlju i bori se do kraja. Velika mi je motivacija da vidim kako će odreagovati", podvukla je selektorka.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Koliki je motiv devojaka dovoljno pokazuje i primer Milice Dabović, koja je došla na okupljanje sa slomljenim prstom leve ruke.

"Kad dam bez pola ruke igrala poslednje minute finala, naravno da i ovo mogu", nasmejala se Dabovićeva, koja večeras nije trenirala.

Povreda je, ipak, neće sprečiti da nastupi.

"Zglob prsta je iščašen, ali nije tragedija. Mogu da to bandažiram i da igram, ionako se sve svodi na odbranu".

Ni njoj, kao ni ostalim reprezentativkama nije problem da u sred sezone dođu kući i da igraju dva meča pre povratka i klubove. Mnoge devojke koje su večeras trenirale imale su utakmicu i u poslednja dva dana.

"Ma kakvi teško, kod kuće smo. Već me je kriza hvatala što ne dolazim, pa mi je ovo došlo kao 'kec na deset'. Svi volimo da vidimo najbliže i one koje nas najviše podržavaju. Jedva čekamo utakmicu", poručila je Milica

Reprezentativke Srbije će posle meča protiv Nemačke otputovati u Luksemburg, gde ih u utoral čeka druga i poslednja kvalifikaciona utakmica do februara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC