• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-belo-zeleno: Bodiroga, Paspalj, Rebrača...

Panatinaikos je veliki klub, između ostalog, zahvaljujući i Partizanu.

 Crno-belo-zeleno: Bodiroga, Paspalj, Rebrača... Izvor: MONDO

Šestorica košarkaša slavu su stekla igrajući u crno-belom dresu, potom uveseljavali zeleni deo Atine, a iritirali crveni, olimpijakosov tabor.

Svi oni pratiće ili bar pitati za dešavanja u "Pioniru" u sredu uveče, a petoricu Grobara koji su igrali za Panatinaikos na duplerici izdanja od utorka okupio je beogradski "Sport".

"Biće to prava poslastica, možda i najzanimljiviji meč ove faze. Ne verujem da ću biti u prilici da ga gledam, jer ću u to vreme, zbog klupskih obaveza, biti u Malagi", kaže Bodiroga, sportski direktor Lotomatike iz Rima.

Navijač Partizana i čovek čiji kult i dalje živi u atinskoj dvorani OAKA dodao je da će mu biti teško da se odluči za koga će navijati.

"Znao sam da dođem u "Pionir" samo da bih bodrio crno-bele. Ako mi je nešto nedostjalo u karijeri, onda je to igranje u klubu iz Humske. Ali, ovoga puta mi je teško da se opredelim. Hvala Bogu da bih želeo da dobije Partizan, jer bi to bilo nešto izuzetno za klub, našu košarku u celini. Sa druge strane, imam prijatelja u Panatinaikosu, proveo sam u Atini četiri divne godine, tamo me uvek dočekaju raširenih ruku. Ne znam šta da vam kažem", dodao je legendarni košarkaš.

Sa Partizanom bio je neprikosnoven u Srbiji, sa Panatinaikosom prošle sezone osvojio Grčku i - Evropu. Sada igra za Dinamo iz Moskve.

"Gledaću obavezno prenos, jedva čekam. Mnogo bih voleo da Partizan prođe. Imaju jak kolektiv, a uz Duletov sistem, ništa nije nemoguće. Imao sam prilike da se uverim da je Panatinikos veliki, koji zna da se čupa i iz ovakvih situacija, bez obzira na trenutnu formu. Sve će uraditi da pobede, jer toliki budžet i ambicije, ne mogu da se zadovolje ni četvrtfinalom, a kamoli ispadanjem u TOP 16", smatra Miloš Vujanić.

"Važno je da Partizan ne podlegne pritisku, da ne razmišlja koliki bi to bio uspeh da se plasira među osam. Onda imaju realne šanse. Od sveg srca želim da ova generacija napravi taj veliki korak, pogotovo što se ove sezone PAO tri puta provukao u duelima sa Partizanom. Nadam se da neće i četvrti, najvažniji put", optimista je Vujanić.

Ono što Žarka Paspalja razlikuje od ostalih sagovornika je to što je - pored Panatinaikosa i Partizana - igrao i za Olimpijakos. Legenda je sva tri kluba.

"Igrao sam za Panatinaikos samo jednu sezonu, sasvim dovoljno. Doduše, nisam dugo igrao ni za crno-bele, ali nema dileme za koga ću da navijam. Jedino ne znam ko će da slavi", našalio se Palja, koji će meč gledati iz Atine, ne iz lože "Pionira".

"To je mnogo veći stres, o nerviranju ni da ne govorim. Više volim da se zavalim u fotelju, ispred televizora. Mada, još nisam odlučio, možda se i pojavim u Beogradu".

Paspalj se osvrnuo i na navodnu "prodaju".

"To se priča i za mnogo nevažnije mečeve. Takve spekulacije su najblaže rečeno bezveze, nema prodaje kada je takav ulog u pitanju. Navijači ne bi trebalo da nasedaju na provokacije. Posebno što odlično znam naše ljude, i ove u Partizanu, ali i u Panatinaikosu. Biće to košarka za sladokusce", poručuje Paspalj.

"Ako pobedi Partizan, bio bi to najveći uspeh u novijoj klupskoj istoriji. Puno sreće momcima i mom prijatelju, predsedniku Predragu Daniloviću", poželeo je Žarko Paspalj.

Miroslav Pecarski učestvovao je u prvom, od četiri pohoda grčkog giganta na titulu prvaka Evrope. Bilo je to 1996. godine.

"Tri puta ove sezone Partizan i Panatinaikos igrali su neizvesne duele. "Pionir" će videti i sjajno trenersko nadmudrivanje. Obradović i Vujošević su sjajni stručnjaci. Ako crno-beli uspeju da eliminišu zvaničnog šampiona biće to jedno od najvećih iznenadjenja Evrolige u poslednjih nekoliko sezona", kaže Pecarski.

"Verujem u mlade momke koji nose dres Partizana", dodao je on.

Na kraju, dresove dva velika kluba nosio je i Željko Rebrača.

"Biće to duel dve ekipe u kojima sam proveo zaista lepe godine. U Partizanu sam stekao ime, u Panatinaikosu sam postigao najveće klupske uspehe. Atinjani se neće uplašiti atmosfere u "Pioniru", imaju oni iza sebe sličnu armiju navijača, a ti momci su odigrali "milion" takvih utakmica", kaže slavni košarkaš, koji od odlaska iz Partizana 1994. godine nijednom nije gledao taj klub uživo.

Pored Vujanića, Pecarskog, Paspalja i Rebrače, za dva kluba igrali su još Vlado Šćepanović i Dejan Tomašević, koji je i dalje aktivan u Panatinaikosu, ali ne nastupa zbog povrede.

Sadašnji trener Željko Obradović bio je i trener, ali i igrač Partizana.

Listu Srba koji su branili boje Panatinaikosa čine još košarkaš Dušan Šakota i trener Božidar Maljković, ali njih dvojica nisu bili i u Partizanu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC