• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Zineta Kajzerović” vodi Bosanke ka EP

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Košarkašice BiH počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pojačane Amerikankom Linetom Kajzer koja je odmah dobila novo ime.

Reprezenttivke BiH igraće u grupi sa Turskom, Rumunijom i Izraelom, a prvu utakmicu igraće protiv Rumnije 21. novembra. Četiri dana kasnije od 20 časova u tuzlanskoj dvorani mejdan dočekaće Tursku.

Na konferenciji za novinare pred početak kvalifikacija predstavljena je i nova reprezentativka, Lineta Kajzer, američka košarkašica koja je uzela pasoš BiH.

"Linetu smo prozvali Zineta Kajzerović čim je dobila bh. pasoš. Inače je iz Virdžinije, iz SAD, a igra u Galatasaraju. Što se tiče rada, imamo odlične uslove i na nama je samo da radimo. Očekuje nas težak posao i iako ćemo vjerovatno biti outsideri, svaku ćemo utakmicu igrati za pobjedu i znajući da smo dali sve od sebe, čestitaćemo protivniku ako nas dobije", izjavio je Goran Jovanovič, selektor bh. reprezentacije.

Jovanovič je naglasio da je raspored igranja neugodan, da je grupa teška, a otežavajuća okolnost je i to što se reprezentacija sastaje nakon pet godina neigranja.

"Generacija igračica koju sada imamo je sjajna i treba im podrška, ali i vrijeme, jer tokom četverogodišnjeg ciklusa one mogu postići značajan rezultat", rekao je Jovanovič, dodajući da očekuje da će se ravnopravno nositi sa svim protivnicama i pokazati da znaju igrati košarku.

Milica Deura smatra da su djevojke željne dokazivanja i rada, ali protiv sebe imaju respektabilne ekipe.

"Mala smo reprezentacija, ali imamo veliko srce, koje ćemo ostaviti na terenu, boreći se do zadnje sekunde, u čemu nam je potrebna i podrška publike", poručila je Deura.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Albanac iz Bosne

Bravo Zineta,,, Thank you Lynette..Welcome home to Bosnia ..We love you so much..God bless you..

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC