• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost u nuždi dovela NBA pojačanje!

Autor mondo.rs

Doron Lemb novi je igrač Podgoričana. U "Morači" ga čeka još jedan Njujorčanin, Omar Kuk.

Kanađanin Divou Džozef polomio je kost u šaci, stigao je ekspresno Amerikanac Doron Lemb (24, 193).

Podgoričke "Vijesti" javile su da je Budućnost, nakon što je Džozefa izgubila na četiri do šest nedelja, angažovala Lemba, kratkoročno – prvo na mesec dana, a potom možda do kraja sezone.

"Povredio se Džozef, imali smo svega deset igrača na treningu i morali smo da priključimo timu Andriju Slavkovića, koji je 1997. godište. Bili smo prinuđeni da reagujemo i dovedemo novog igrača, mada je situacija na tržištu bila loša. Doron je igrao NBA ligu, ima dobru statistiku u 'D' ligi, a ovo će mu biti prvi angažman u Evropi. Nadam se da će biti pojačanje za naš tim", rekao je za "Vijesti" sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Rođeni Njujorčanin je karijeru počeo u Aok Hil akademiji, a košarkaški je "eksplodirao" na Kentaki univerzitetu, sa kojim je 2012. godine osvojio titulu u NCAA ligi sa sjajnim skorom od 38 pobeda i svega dva poraza, navodi podgorički listi u tekstu i dalje konstatuje:

Otišli: Vladimir Dašić, Boris Savović, Nikola Ivanović, Džej-Ar Rejnolds, Čedomir Vitkovac, Aleksa Popović, Ivan Paunić i Darko Planinić. Došli: Sead Šehović, Divou Džozef, Aleksandar Marić, Nemanja Jaramaz, Tadija Dragićević, Doron Lemb.

"U prvoj sezoni na koledžu je imao prosek od 12,3 poena, 2,7 skokova i 3,6 asistencija, a u drugoj 13,7 koševa uz 2,7 uhvaćenih lopti i 1,5 uspešna dodavanja. Na draftu 2012. bio je 42. pik u drugoj rundi, a izabran je od strane Milvokija. Za Bakse je igrao jednu, a potom za Orlando dve sezone".

Lemb je u NBA karijeri odigrao 100 utakmica sa prosekom od 3,5 poena, borio se letos za mesto u Golden Stejtu, ali nije uspeo, pa je sezonu počeo kao član Vestčester Niksa, koji su "backup" postava Njujork Niksa.

Lemb će u Podgoricu doputovati u petak, a debitovaće naredne srede protiv Trabzona u okviru osmog kola Evrokupa. Da li je Budućnost dobila rezervu do povratka Džozefa ili neočekivano veliko pojačanje, saznaćemo veoma brzo.

Ono što je poznato, Lemb i plej Podgoričana Omar Kuk su rođeni Njujorčani, moguće je da će se dobro snaći i na terenu zajedno.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC