• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Mitrović: Ej, stiže prvak Evrope

Autor mondo.rs

Kapiten Crvene zvezde Telekom napisao je autorski tekst za sajt ABA lige, o danima oporavka od teške povrede, ali i o prestojećem meču protiv Reala.

 Luka Mitrović: Ej, stiže prvak Evrope Izvor: MN PRESS

Kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović već nedeljama se oporavlja od teške povrede kolena. Utakmice svog tima prati kraj terena Pionira, Arene ili na ekranu.

Naravno, nije potrebno objašnjavati koliko je teško i njemu bez lopte, ali i crveno-belima bez lidera, bez koga su više od mesec dana.

U nedelji velikog okršaja Zvezde i Reala, izuzetno važnog za oba tima, Mitrović je napisao autorski tekst za sajt ABA lige, u kojem se osvrnuo na prethodni period, ali i na gostovanje šampiona Evrope u Beogradu.

Tekst prenosimo u celosti:

"Povrede. Valjda jedine stvari koje nisu lepe u ovoj igri koju igramo. Za svakog sportistu je uvek teško da se pomiri sa tim da prosto nije u stanju da radi ono što najviše voli. Ali, morate da prihvatite situaciju i da tražite barem neke dobre stvari. Kao na primer - Longeta skinuta!

Jedva sam čekao da je skinem i da bar nešto radim, pa makar to bile i terapije. Doduše ne mogu baš da se žalim na ovo duže spavanje, mogao bih komotno da se naviknem na to. Nego, sreća u nesreći je što se eto oporavljam od maltene identične povrede kao prošli put. Znam celu rutinu, što dosta olakšava stvari.

Dok sam morao strogo da mirujem, terapija je bila sledeća - gledanje utakmica, čitanje i igranje igrica. NBA, PES, Call of Duty... Danguba je dolazio skoro svaki dan, pa smo zajedno bolovali uz džojstike. Sad se on oporavio, pa nema toliko vremena. Majk je isto bio tu... Ma svi su dolazili. Mada, mnogo mi je lepše sad kad ja mogu njih da posetim. Odem na treninge, tu sam na utakmicama. Uf, nemojte da me pitate kako mi je dok gledam. Recimo da izgleda dosta neprijatno po ljude oko mene.

Posle Strazbura idem ulicom i ne želim ni sa kim da pričam o tome. Nikome takvi poraze ne padaju teže nego igračima. Platili smo danak neiskustvu. Da su igrali Laza, Gal i ostali mislim da bi bila druga priča na kraju. Ali i pored teškog poraza mora se istaći i da smo i dobili mnogo. Mladi igrači su dobili dosta minuta, bilo im je to vatreno krštenje koje će im mnogo značiti u budućnosti.

Sad nam dolazi Real... Od kada pratim Evroligu ne sećam se da su bili u sličnoj situaciji. Ne znam zapravo da li su ikad imali imperativ pobede. Ipak, ne zaboravite samo jednu stvar. Bilo je košarke i pre Reala, a biće je i posle. Ta utakmica je praznik košarke za sve zvezdaše. Ej, igramo sa prvakom Evrope! Momci na parketu treba da uživaju u utakmici, a mi treba da ih podržimo kakav god ishod da bude. Zato pozivam sve ljude da dođu u Pionir u petak i daju vetar u leđa našem timu. Ja ću biti tamo...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC