• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Luda" Zvezdina grupa!

Autor mondo.rs

Bajern u gostima iznenadio Himki i dodatno otežao posao crveno-belima u A grupi Evrolige.

Tri uzastopna poraza, poslednja dva na domaćem parketu, nisu pokolebala Svetislava Pešića i košarkaše Bajerna.

U Moskvi su protiv Himkija odigrali savršenu utakmicu i ubedljivom pobedom pokazali da ne odustaju od borbe za plasman u Top 16 fazu - 70:81 (14:23, 16:19, 21:17, 19:22)!

Himki (skor 4-3) je posle prošlonedeljnog trijumfa nad Realom u Madridu neprijatno iznenadio svoje navijače, a Bajern (3-4) posle dobrih igara, ali i prokockanih vođstava u Istanbulu i Madridu, konačno uspeo da kao gost sruši jednog od favorita A grupe.

Nije nevažno ni to što Bavarci protiv Himkija imaju 2:0 u međusobnim susretima.

Ovaj rezultat dodatno stavlja pod pritisak ekipe Crvene zvezde (2-4) i Reala (2-4), pred okršaj u Pioniru u petak. Pobednik će uhvatiti priključak za gornji deo tabele, a poraženi ostati sam na dnu tabele.

Loše po crveno-bele (o čemu je Dejan Radonjić govorio na današnjoj konferenciji za novinare) je to što će i drugi meč zaredom igrati protiv jake ekipe koja mora da se "vadi". Sada su to "kraljevi", a sledeće nedelje Himki.

Bajern je u Moskvi preuzeo kontrolu serijama od 8:0 u prvoj (11:19) i 13:2 u drugoj četvrtini (28:42).

Pešićev tim je kontrolisao tempo i dominirao u skoku, dok su skupo plaćeni asovi Himkija imali ogromnih problema u napadu. Dovoljno je reći da su Tajris Rajs i Aleksej Šved zajedno šutirali 1/12 za dva poena!

Himki je od "minus 14" u finišu treće četvrtine uspeo da serijom od 9:0 priđe na 54:59, ali je onda Aleks Renfro sam postigao sedam poena bez odgovora od strane domaćina i vratio Bajern na 54:66.

Rezultat se do kraja "vrteo" oko 10 poena razlike i Savanović, Brajant i ekipa su bez problema stigli do vrednih bodova.

HIMKI: Ogastin 14 (8sk), Koponen 11 (3sk, 4as), Z. Dragić 11, Monija 10, Rajs 9, Šved 5 (4as), Vjalcev 5, Hanikat 3, Todorović 2.

BAJERN: Brajant 17 (6sk), Renfro 14, Savanović 11 (6sk), Cipser 10, Tejlor 9 (6sk), Đedović 7 (8sk, 4as, 6izg), Rivers 7, Tompson 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC