• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković: Mahmutović uvijek prije Nurkića

Autor mondo.ba

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dino Konaković odgovorio Jusufu Nurkiću.

 Dino Konaković predsjednik KS BiH odgovorio Jusufu Nurkiću. Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Košarkaš Denvera Jusuf Nurkić "optužio" je čelne ljude Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da ne žele da on igra u dresu reprzentacije. Među optuženima je i predsjednik Bh saveza Dino Konaković, koji nije ostao dužan.

Dino Konaković  je na svom Facebook profilu iznio niz zanimljivih detalja.

Konaković je uz sve priložio i transkripte facebook konverzacije sa Nurkićem u kojima ga je na lijep način pozivao da se vrati u reprezentaciju, na što je jedina Nurkićeva reakcija bila opcija "Block" zahvaljujući kojoj je onemogućio Konakovića da mu se kasnije javlja, piše portal scsport.ba.

Predsjednik KS BiH podsjetio je kako je Nurkić ničim izazvan napustio pripreme reprezentacije s obrazloženjem da odlazi u Zagreb na ljekarski pregled nakon kojeg se više nikad nije pojavio na reprezentativnom okupljanju.

“Istovremeno, reprezentacija je vrijedno trenirala, svi igrači disciplinovani na čelu sa Mirzom Teletovićem koji je na te pripreme čak dosao ranije da bi se što bolje pripremio. Timski sportovi ne trpe takvu vrstu nediscipline i nije korektno prema ostalim igračima tolerisati takav odnos pojedinca, savez je reagovao i upoznao javnost. Čak su i igrači, svi do jednog, napisali i objavili šta misle o svemu. To Jusuf Nurkić i njegov menadžer Enes Trnovčević, onaj isti koji je iz BiH odveo u Sloveniju Begića, Preldžića, Omića, Rizvića i još neke klince da igraju za druge reprezentacije zovu medijskom hajkom“, napisao je Konaković.

Posebno se Konaković dotakao i angažmana Haruna Mahmutovića, koji je takođe "spoenut" u Nurkićevom pismu.

“Kad bih morao odlučivati između Haruna i Jusufa, ni tu ne bih imao dilemu, kao ni većina igrača sa kojima sam razgovarao. Birao bih Haruna! Čovjeka koji je najstrastveniji sportski radnik u BiH i koji je motor svih ovih uspjeha reprezentacija“, poručio je Konaković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC