• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: U glavi samo Cibona

Autor mondo.rs

Trener Zvezde kaže da ekipa ne sme da uđe u seriju kriznih situacija posle velikih pobeda. Slanje Jovića u svlačionicu? "Tako je bilo najbolje za tim".

 Radonjić: U glavi samo Cibona Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić čestitao je igračima Crvene zvezde na "osvojenim bodovima i svemu prikazanom" u duelu 7. kola Evrolige sa Real Madridom (94:88), a navijačima na "fenomenalnom ambijentu".

"Uz njih smo bili dobri i mi na terenu. Pokazali smo šta možemo da uradimo zajedno".

Strateg crveno-belih podsetio je na svoje izjave sa najavne konferencije za novinare, kada je naglasio da Real dolazi pod imperativom pobede, ali da Zvezdi niko ne može da oduzme nadu u trijumf.

"Znali smo o kakvom kvalitetu se radi, ali smo izašli na teren bez respekta, odigrali odličan meč u fantastičnom ambijentu i na kraju slavili".

"Kada je Real u trećoj četvrtini preokrenuo rezultat i kada se možda pomislilo da je meč odlučen, pokazali smo snagu koju očekujem da u nastavku sezone pokazujemo u kontinuitetu, i to u svim takmičenjima. Da kroz rad dolazimo do ciljeva, u sezoni koja je za nas jako teška od samog starta".

Radonjić je morao da se još jednom osvrne na brojne pehove, povrede Mitrovića, Dangubića, lakše povrede mnogih drugih... Nije pomenuo greške pri dovođenju nekih inostranih pojačanja, ali jasno je da i taj faktor sve vreme otežava situaciju.

"Savladali smo prvaka Evrope nekompletni, bez nekih igrača koji su predviđeni za važne uloge. Neki su bili u timu, sa manjim ili većim tegobama, a ipak smo uspeli da izdržimo seriju Reala, da se vratimo i odigramo dobru završnicu..."

"U Strazburu to nismo uradili i ja sam bio kriv, kao i uvek. Platili smo školu, ali dobili dobre đake za večeras", aludirao je na bekove Nikolu Rebića i Marka Gudurića.

KO BI IGRAO PLEJA?

Nikola Rebić sredinom poslednje četvrtine je ostao na parketu, a sudije prekinule igru. Ko bi preuzeo dužnosti plejmejkera da Rebić nije mogao da nastavi, s obzirom na to da je Radonjić prethodno eliminisao Jovića, dok je Mekel očito bio van konkurencije, iako se posle 18 dana vratio u sastav? "Nisam razmišljao, video sam iz interne signalizacije da je sa Rebićem sve OK. Da nije mogao, našli bismo neko rešenje. Kao što smo ih našli dosta na ovoj utakmici", izjavio je Radonjić.

Radonjić je naglasio da su posle ovakvih utakmica logični padovi, ali da Zvezda više ne može sebi da ih dozvoli.

"Iskreno, sada razmišljam o Ciboni. Cibona mi je u glavi, u fokusu. Dobili smo Strazbur, pa izgubili od Olimpije. Posle pobede nad Bajernom, došla je Igokea, sada još posle Reala treba da izgubimo od Cibone? Ne smemo to da dozvolimo, jer znamo šta znači ABA liga... Mada, kako se neke stvari odvijaju možda neće značiti toliko, ali trenutno znači. Ne želim da uđemo u seriju kriznih situacija posle velikih pobeda".

Upitan zašto je u 25. minutu poslao u svlačionicu Stefana Jovića (dobio treću ličnu, pa tehničku zbog protesta, posle koje je Real dao pet poena u jednom napadu i poveo 60:50), odgovorio je da se "takve stvari dešavaju".

"Tako sam smatrao da treba i da je tako najbolje za tim, što se i pokazalo. To su interne stvari, koje se dešavaju. Nije ni prvi put. Bio je težak, eksplozivan meč... A, imali ste i prilike ranije to da vidite", nasmejao se, dok su svi u pres centru pomislili na slične epizode Duška Vujoševića sa igračima Partizana.

Da li pobeda nad Realom može da označi prekretnicu u ovoj sezoni?

"S obzirom na sve što se dogodilo, ne vidim to na taj način. Bili smo u poziciji da tako razmišljamo i posle Bajerna. Naša prekretnica će biti za nekoliko meseci. Kada budemo kompletni, kada budemo u mogućnosti da kontinuirano radimo..."

Zvezda - Real
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Kvinsi Miler dao je veliki doprinos preokretu, sa 11 uzastopnih poena u trećoj četvrtini, ali po viđenju Radonjića nije najzaslužniji za trijumf.

Pobeda nad Realom bila je plod timskog rada.

"Čak i statistika pokazuje da smo odigrali timski. Bilo je dobrih stvari Cirbesa, Rebića, Gudurića, Jovića u prvom poluvremenu, pa kako je Lazić čuvao Fernandeza..."

"Tim je večeras bio naš veliki kvalitet, a određeni igrači su se individualno izdvajali po svojim određenim karakteristikama. Trudićemo se da Zvezda igra dobro i da u tom kvalitetu svako pronađe svoje mesto. I da klub na kraju bude zadovoljan, to je najvažnije", završio je šef struke crveno-belih.

Narednog petka u Pioniru gostuje Himki, ali pre toga Cibona. Ponedeljak, 21.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC