• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Real, spektakl o kojem se priča

Autor mondo.rs

Subota je siva u Beogradu, ali je Crvenoj zvezdi Telekom definitivno zasijalo sunce.


"Velika pobeda Crvene zvezde", napisao je u petak uveče na Twitteru Malkom Dilejni, plejmejker Lokomotive Kubanja, koji je nekoliko sati ranije sa svojim timom "overio" plasman u Top 16.

"Čoveče, bila je to sjajna utakmica", odgovorio mu je Majkl Džejms, igrač Laboral Kuće.

I ta prepiska pokazuje kakav je spektakl prošle noći viđen u Beogradu i kakvom su trijumfu svoje ekipe prisustvovali navijači Crvene zvezde Telekom.

I ove sezone, već prožete povredama, promenama, oscilacijama, bolnim porazima, ali i velikim pobedama, tim Dejana Radonjića savladao je kod kuće šampiona Evrope - i to kada je i jednima i drugima gorelo pod nogama.

Ostavivši Real za sobom na tabeli, prvak Srbije i regiona napravio je veliki korak ka plasmanu u Top 16 fazu. Da bi ga ostvario, biće mu potrebna (za sada) teoretski bar još jedna pobeda, ali je jako teško predvideti šta će se sve događati do kraja, s obzirom na potpuno ludu Grupu A.

Ono što je sigurno, to je da je Zvezda bila najefikasniji evroligaški tim u minulom kolu, jer je protiv Madriđana ubacila 94 poena, odnosno jedan više od Barselone i CSKA.

Takođe, crveno-beli su imali i najefikasnijeg igrača kola - Maika Cirbesa, koji je uz Džamela Meklina jedini ubacio 26 poena.

"Ovo je lepa pobeda za nas, jako važna, ali sada treba da stavimo emocije na stranu i da se koncentrišemo na ponedeljak i utakmicu sa Cibonom. Nije prvi put da beležimo važne pobede u Evroligi, a onda gubimo u Jadranskoj", rekao je Cirbes.

On je kazao da je stizanje prednosti rivala i to što su mladi odigrali odlično jedan od pokazatelja zašto je teško pobediti Zvezdu.

"Kvinsi je pogodio važne šuteve i vratio nas je u meč. To je jedan od razloga zašto nas je teško pobediti i zašto je teško igrati protiv nas: uvek neko iskoči. Čak i kada ispadne neko, uvek se nađe neko da iskoči. Nisam ni u jednom trenutku gubio veru, znam da nas je teško pobediti kod kuće, pogotovo pred ovakvim navijačima", rekao je Cirbes.



Nemački internacionalac pogodio je u poslednjem minutu važne poene sa penala.

"Bilo je mnogo pritiska kod tih penala, ali to je razlog zašto igraš košarku. To su teške situacije, ali i najbolje situacije, pogotovo u povakvoj atomsferi. Možemo malo da uživamo, alit treba da se koncentrišemo na Jadransku ligu", rekao je Cirbes.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC