• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona - Zadar: Damir uz raju pobedio na debiju!

Autor mondo.rs

Koliko god Cibona bila u očajnoj formi, a Zadar u sjajnoj, neke stare ABA navike se ne menjaju.

Cibona i Zadar nastavljaju po starom, čak i kad jednima ne ide, a drugima skoro sve polazi za rukom!

Ni posle sedam godina, Zadrani nisu uspeli da pobede Cibonu u prestonici, u regionalnom takmičenju, uprkos tome što su na meč 14. kola ABA lige stigli sa serijom od šest pobeda na poslednjih sedam duela.

S druge strane, smena trenera kod Cibosa, izazvana serijom od pet poraza u nizu, dovela je do "pozitivnog šoka": Sa Damirom Mulaomerovićem na klupi, umesto Slavena Rimca, "vukovi" su uspeli da zaustave dalji kolaps:

Cibona – Zadar 74:65 (19:16, 22:24, 17:14, 16:11).

Serijom 7:0 u poslednjih 70 sekundi, Cibona je upisala prvu ABA pobedu još od 7. novembra kada je pobedila Sutjesku u Nikšiću. U međuvremenu, Zagrepčani su gubili od Mega Leksa, Krke, Crvene zvezde i Budućnosti, a bilo je tu poraza i u Evrokupu.



Egal borbu koja je trajala punih 37 minuta, bez da je neko imao prednost veću od četiri poena u drugom poluvremenu, prekinula je mini serija Cibone, koja je preko Žižića i Kruslina stigla do 67:63, posle čega je Kraljević smanjio na "minus 2" i, ispostavilo se, pogodio poslednje poene za Zadar na utakmici.

Na drugoj strani, Joksimović je uspeo da promaši ulaz, pokupi svoj promašaj, doda do saigrača, istrči na liniju za tri poena i pogodi šut utakmice, za 70:65, posle čega su Kouzi i Delaš promašili šuteve za dva, odnosno tri poena i predali pobedu domaćinu. Ona je potvrđena dodavanjem Hukića za Žižića i potom asistencijom Joksimovića za Hukića – 74:65, ujedno i najveća razlika tokom cele utakmice.

Izvor: MONDO

Cibona je ovom pobedom ostavila Sutjesku na dnu tabele, sa skorom 4-10 i prišla grupi timova sa pet pobeda u kojoj se nalaze MZT, Olimpija, Igokea, Partizan i Metalac. Zadar je imao priliku da nastavi lov za vodećim timovima, ali je zaustavljen i sa skorom 7-7 deli peto mesto sa Tajfunom.

Na prve četiri pozicije odvojili su se timovi Budućnosti, Crvene zvezde, Cedevite i Mega Leksa, koji ima dva trijumfa više od Tajfuna i Cibone.

Poslednji put kada je u ABA mečevima bivših prvaka Jugoslavije, Hrvatske i ABA lige pobedio gost, igrala se sezona 2009/10 i tada je Cibona, posle produžetaka (87:92) uspela da slavi u Zadru. Računajući i ovaj susret, do danas se nije dogodilo da je gost odneo bodove u Dalmaciju, odnosno Zagorje.

Zadar je imao šest titula prvaka stare Jugoslavije, Cibona samo tri, ali je od raspada SFRJ zagrebački tim 18 puta bio šampion Hrvatske, Zadar šest puta. Zadrani su ABA ligu osvojili 2003, a Cibona 2014. godine i jedini su klubovi iz te zemlje sa titulama u regionalnoj ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC