• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perović "žrtva" taktike, klinci potisnuli Anđušića

Autor mondo.rs

Petar Božić posle pobede nad Metalcem odgovarao na pitanja novinara. Vladimir Đokić crno-belima prognozira plasman u plej-of!

 Partizan - Metalac, izjave Izvor: MN PRESS

Šesta pobeda Partizana u 14 kola ABA lige odvela ga je u sredinu tabele, u dosta povoljniju poziciju od one u kojoj se nekadašnji šampion Srbije i ex-YU nalazio pre nekoliko nedelja.

Trener Petar Božić istakao je nakon meča protiv Metalca (81:70) da je ta pobeda "jako važna", kao što će biti i svaka sledeća u regionalnom takmičenju.

"Teško je igrati kada je pozicija na tabeli takva kakva jeste, ali sami smo krivi zbog toga. Trudimo se da treningom poboljšamo stvari koje nisu funkcionisale u prvom delu sezone".

Crno-beli su prvi put ove jeseni trijumfovali u dva meča zaredom, u čemu je ulogu odigrao i povoljan raspored, pošto su i Olimpiji i Metalcu bili domaćini. Pred svojim navijačima su popravili skor na 6-1, dok su kao gosti jedini bez pobede (0-7).

"Pritisak je dosta veliki i utiče na igru. Zato smo poslednje dve utakmice počeli loše, ali smo tokom meča sticali samopouzdanje, prvenstveno i prevashodno odbranom. Zadovoljan sam što smo pobedili i čestitam igračima na pruženom u drugom poluvremenu", dodao je Božić.

U nedelju se u tim posle duge pauze vratio Edo Murić, koji je utakmicu završio sa devet poena, dva skoka i dve asistencije.

"On je prvo na treningu uneo ogromnu energiju i podigao generalni kvalitet rada. Zadovoljan sam njegovom igrom, bio je sve bolji kako je utakmica odmicala i značio nam je u trenutku kada smo sticali odlučujuću prednost", prokomentarisao je trener crno-belih.

Danilo Anđušić nije večeras ulazio u igru.

"Tok utakmice je bio takav da su Vanja (Marinković) i Pera (Petar Aranitović) bili dodatno raspoloženi, tako da sam ispoštovao to njihovo raspoloženje".

Iskusni centar Kosta Perović uopšte nije bio u sastavu.

"To je taktička zamisao, jer se Edo priključio, a Metalac na pozicijama centra igra sa igračima koji su u stvari 'četvorke' i jako su pokretljivi, tako da je to bio moj odgovor na njihovu postavu", odgovorio je Božić.


Trener Metalca Vladimir Đokić ocenio je da je njegovu ekipu skupo koštao nedostatak pravog plejmejkera.

"Zaslužena pobeda Partizana. Atmosfera je bila dobra, hvala publici na aplauzu. Bili su šesti igrač u utakmici koja je odlučivala ko ostaje u borbi za opstanak, a ko ide u gornji deo tabele. Verujem da će Partizan stići do plej-ofa", optimista je Đokić u pogledu šansi svog nekadašnjeg kluba.

"Mi smo u problemima sa plejmejkerom. Rotiramo tu igrače, uprkos svemu imamo rezultat i priključak, što traje 35-36 minuta, ali su na kraju potrebni iskustvo, znanje i rutina, što nismo imali i došao je zasluženi poraz".

Šef struke Valjevaca, koji imaju skor 5-9, upozorava da za njih dolazi važan period, počev od utakmice protiv MZT Skoplja sledećeg vikenda.

"Jako je bitno da pobedimo i da probamo da se nekako izvučemo iz ove pozicije".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC