• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosta Perović: Od sada kao navijač Partizana

Autor mondo.rs

"Nastaviću da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan", kaže Kosta Perović potvrđujući za sajt crno-belih da je završio igračku karijeru.

 Kosta Perović završio karijeru Izvor: MN PRESS


Osvajač pet titula državnog prvaka i titule šampiona Jadranske lige sa Partizanom, nekadašnji reprezentativac Srbije sa kojom ima osvojeno srebro iz Poljske 2009. godine, Kosta Perović, odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru, potvrđeno je na sajtu Partizana.

Perović se letos ponovo priključio crno-belima i svojim iskustvom pomogao mladom timu Partizana u prvom delu sezone.

"Razmislio sam dobro i odlučio da je vreme za kraj. Već neko vreme sam razmišljao o tome kada je pravo vreme da se povučem i sada sam osetio da je došao taj trenutak. Jednostavno, volja za igrom i takmičenjem kod mene nije bila na željenom i potrebnom nivou već skoro dve godine. Na sve se nadovezala i povreda tokom boravka u Rusiji", kaže Perović.

Dodao je da je želeo "sebi da dokaže da ponovo može da igra" i da nije mogao da odoli izazovu koji se zove Partizan.

"Ubeđen sam da bih do kraja sezone samo podizao formu i pružio bolje igre nego do sada, ali jednostavno sam shvatio da voljni momenat više nije na potrebnom nivou", rekao je novopečeni košarkaški "penzioner"

Perović ističe i da nije razmišljao o nastavku karijere nakon ove sezone.

"Nisam razmišljao o tome da nastavim karijeru negde nakon Partizana. Drago mi je da karijeru završavam u klubu u kojem sam se igrački u potpunosti afirmisao. Veliko hvala klubu za sve godine provedene u crno-belom, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili u i oko tima. Košarka mi je pružila puno zadovoljstva u životu i verujem se da sam se na pravi način odužio".

Nakon karijere, Kosta će se posvetiti porodici i brojnim drugim izazovima u životu.

"Vreme je da krenem dalje. Imam interesovanja za mnoge stvari, pa ću u skladu sa time doneti odluku šta ću raditi u budućnosti. Istovremeno, želim da uputim ogromnu zahvalnost svojoj porodici koja je bila uz mene tokom čitave karijere i koja je prilagodila svoje živote mojim profesionalnim obavezama. Mislim da je došlo vreme i da se ja njima na neki način odužim".

Perović će ubuduće ekipu bodriti sa tribina hale "Pionir".

"Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan", poručuje Perović.

Bogatu karijeru, Kosta je započeo u Beopetrolu iz kojeg je prešao u Partizan. Potom je usledio odlazak u NBA ligu, u tim Golden Stejt Voriorsa. Nakon Amerike, Perović je nastupao za Valensiju, Barselonu, Unikahu iz Malage i Jenisej nakon čega se ponovo vratio u Partizan.

Sa reprezentacijom Srbije, Kosta je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.

KK Partizan NIS želi da se Kosti zahvali na velikom doprinosu koji je dao svim uspesima kluba i poželi mu mnogo sreće i uspeha na svim poljima.

"Humska 1 i hala Pionir će uvek biti tvoj crno-beli dom", poručuje Partizan. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC