• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Crno-bijeli bez daha

Košarkaši Partizana na startu Evrolige izgubili od Unikahe sa 72:64, iako su krajem prvog poluvremena imali 11 poena viška.

 EL: Crno-bijeli bez daha Izvor: MONDO

"Renovirani" tim Partizana nije uspio da počne novi ciklus Evrolige pobjedom nad Unikahom, iako je na poluvremenu izgledalo da će do bodova doći na spektakularan način.

Crno-bijeli su na kraju poraženi, rezultatom 72:64 (19:25, 13:16, 17:11, 23:12).

Vihorni plejmejker Bo Mekejleb se umorio, Kecmana i Veselog su "ukočile" lične greške, mladog Branislava Đekića neiskustvo... A Unikaha je forsirala sve žešći ritam, kako je vrijeme odmicalo.

Partizan je u 17. minutu imao rezultat iz bajke (41:30), ali su njegovi igrači do kraja utakmice postizali u prosjeku jedan poen po minutu. Premalo da bi srušili tim iz Malage, koji je poslije serije poraza na startu španskog prvenstva bio "zreo" da padne i u Pioniru.

Najefikasniji kod crno-bijelih bili su debitanti u Evroligi - Mekejleb sa 15 i Đekić sa deset poena.

Britanac Džoel Frilend bio je Unikahin igrač preokreta, nepogrešiv u posljednjoj četvrtini, u kojoj je ubacio 13 od svojih 19 poena.

Prije 37. minuta, kada su trojkom Frilenda trajno preuzeli vođstvo, gosti su bili u prednosti samo u uvodnoj fazi utakmice (4:6).

Jan Veseli vezao je trojku i zakucavanje za 9:6, Mekejleb je pogađao i asistirao, Božić i Rašić ubacili trojke i tako se zahuktala dobro poznata Partizanova "mašinerija" na parketu Pionira - 23:14.

Nije u tim trenucima bilo bitno što su nosioci igre iz prethodne sezone sada u Panatinaikosu, Realu, Huventudu, Makabiju... Ko je imao vremena da razmišlja o Veličkoviću, kada je Đekić "hladno" vezao dvije trojke i odveo crno-bijele na 37:28, ubrzo i na pomenutih 41:30?

Partizan je pri tom rezultatu bio bez promašaja u šutu za dva poena (8/8), sjajan u šutu za tri (7/14), dok je Mekejleb nanizao 11 poena i pet asistencija - bez izgubljene lopte.

Onda je došao red na prvi promašaj (Slavko Vraneš) i Unikaha je krenula uzlaznom linijom, dok su kola Vujoševićevog tima krenula nizbrdo.

Između 17. i 27. minuta su oba tima postigla samo po šest poena (47:36), a Partizan je ušao u seriju grešaka. Na poluvremenu su crno-bijeli imali deset izgubljenih lopti, poslije treće četvrtine čak 18, a na kraju utakmice 24!

Veseli je u 32. minutu morao na klupu sa pet prekršaja, Rašić je svojom serijom od 5:0 donio posljednje opipljivo vođstvo (59:51 u 34. minutu), a tada je šampion Srbije definitivno ostao bez rješenja u organizaciji napada.

Unikaha je preko Frilenda i iz kontranapada rutinski kažnjavala svaki propust, posljednja dva minuta bila su potpuno lišena neizvjesnosti.

Partizan već u subotu dočekuje Hemofarm, u okviru četvrtog kola NLB lige, a narednog četvrtka gostuje Efes Pilsenu u Istanbulu.

PARTIZAN: Sinovec 2, Mekejleb 15 (3sk, 5as, 5izg), Kecman 5, Milošević 4, Rašić 8, Lučić, Božić 6, Marić 5 (6sk), Rakočević, Veseli 9, Đekić 10, Vraneš.

UNIKAHA: Kuk (6as), Rodrigez 6, Printezis 16, Din, Velš 9, Himenez 5, Džeter 5, Rubio 1, Frilend 19, Arčibald 5, Blanko 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC