• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naigrao se Bobi

Autor mondo.rs

Srpski centar iskoristio izostanak Tima Dankana i dobio veću minutažu protiv Vašingtona. Nemanja Bjelica stagnira

Boban Marjanović je protiv Vašingtona konačno igrao. Za razliku od nekih prethodnih mečeva, ne računajući onaj protiv Filafelfije gde je na parketu proveo 17 minuta, protiv Vizardsa konačno je dobio malo više prostora da se pokaže. Tim Dankan je odmarao, a Bobi je to iskoristio.

Na parketu je proveo 15 minuta i za to vreme doprineo je pobedi Spursa (114:95) sa sedam poena (šut iz igre 2/4, šut sa penala 3/4) i šest skokova, uz dve blokade.

"Osećam se odlično i želim da pomognem svojim saigračima. Pokušavam da odigram dobro u odbrani i da ne remetim momke u napadu. Mislim da to radim dobro i da im tako otvaram nove mogućnosti", rekao je Marjanović.

Jedan od zadataka Marjanovića je bio i da brani "pik-en-rol" Džona Vola na oduševljenje domaće publike.

"On je stvarno brz. Razmišljao sam kako ću da ga čuvam, jer je prebrz. Prošao me je i promašio. Srećan sam", naveo je Marjanović.

I trener Greg Popovič pohvalio je srpskog centra, rekavši da on sjajno koristi svoju visinu.

"Volim njegovu visinu. Pretpostavljam da to zvuči smešno, ali on je dobro koristi. On pokušava da promeni način igre, da igra defanzivno, osim što pomaže ekipi u ofanzivi, tako da radi dobar posao", rekao je trener Spursa.

Bobi
Izvor: YouTube

Spurse je do važnog trijumfa predvodio Kavi Lenard sa 27 poena, a zapažene role odigrali su Manu Đinobili i Toni Parker. Argentinac je imao 11 poena i osam asistencija, dok je Francuz upisao "dabl-dabl" učinak - po 10 poena i asistencija.

San Antonio je upisao 22. trijumf ove sezone, od čega 14. u nizu ove sezone na domaćem parketu. To im je najbolji start sezone kod kuće u istoriji.

Za razliku od Marjanovića, Bjelica nije bio na visini zadatka u noći između srede i četvrtka. On je u porazu Minesote od Njujorka (102:107) na parketu proveo nepunih deset minuta i postigao dva poena. Srpski reprezentativac je na tom meču pokušao tri puta da zabeleži trojku, ali nijedan od šuteva koje je uputio iz daljine nije završio u obruču.

Kod Njujorka je najbolji bio Karmelo Entoni sa 20 poena, 15 skokova i devet asistencija, dok je kod Minesote prednjačio Karl Entoni Tauns sa 25 pogodaka i 10 uhvaćenih lopti.

Golden Stejt je nakon prvog poraza u sezoni ponovo nastavio sa pobedama. To je na svojoj "koži" osetio Finiks - 128:103.

Za novi trijumf šampiona NBA lige najzaslužniji je bio Klej Tompson koji je postigao 43 poena, Stefon Kari je ubacio 25, a Drejmond Grin 16. U ekipi Finiksa najefikasniji je bio Mirza Teletović sa 24 pogotka.

Top 10
Izvor: YouTube

REZULTATI
Indijana - Dalas 107:81
Orlando - Šarlot 113:98
Bruklin - Majami 98:104
Detroit - Boston 119:116
Njujork - Minesota 107:102
Atlanta - Filadelfija 127:106
Čikago - Memfis 98:85
Oklahoma Portland 106:90
San Antonio - Vašington 114:95
Juta - Nju Orleans 94:104
Golden stejt - Finiks 128:103
LA Klipers - Milvoki 103:90

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC