• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marberi kineska legenda

Autor mondo.rs

Nekadašnjem NBA Ol star plejmejkeru još jednom je ukazana velika čast...

Stefon Marberi (38) u Kini je prvo dobio bistu, pa poštansku marku, a sada je u Pekingu sve spremno za otvaranje njegovog ličnog muzeja!

Nije reč o grandioznom objektu - prostiraće se na oko 30 kvadratnih metara - ali činjenica da će muzej ostati tamo i kada Marberi, verovatno uskoro, završi karijeru i vrati se kući, govori o tragu koji je u najmnogoljudnijoj zemlji sveta ostavio nekada neprilagođeni momak sa Koni Ajlenda u Njujorku.

Marberi je NBA karijeru završio leta 2009, a već januara 2010. zaputio se ka Kini, koja u to vreme nije bila ni izbliza tako popularna destinacija za slavne američke košarkaše, kao što je danas.

Drugim rečima, Marberi je bio taj koji je pokazao put mnogim zemljacima i doprineo povećanju kvaliteta u kineskoj CBA ligi, gde su za njim dolazili Trejsi Mekgrejdi, Kenion Martin, Gilbert Arinas, Meta Vorld Pis...

Četvrti pik sa fenomenalnog drafta 1996. godine (Alen Ajverson, Markus Kembi, Šarif Abdur-Rahim, Rej Alen, Kobi Brajant, Peđa Stojaković, Stiv Neš, Džermejn O'Nil, Zidrunas Ilgauskas...) igrao je prvo za Šanksi, pa za Fošan, a od 2011. je član Peking Daksa, sa kojima je za četiri sezone osvojio tri titule prvaka.

Kako je rekao, želja mu je da i kada "okači patike o klin" zadrži vezu sa Kinom i jednog dana postane selektor njene košarkaške reprezentacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC