• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Todorić pušta priče o meni po internetu

Autor mondo.rs

Bivši trener crno-belih "opleo" po bivšem bliskom saradniku.

 Vujošević: Todorić pušta priče o meni po internetu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  KK Partizan i dugogodišnji trener Duško Vujošević nisu se lepo rastali.

Vujošević je u intervjuu za Kurir izneo poslednju u nizu kritika od odlaska iz kluba, optuživši bivšeg bliskog saradnika Dragana Todorića da širi priču o tome kako Partizan nije mogao da formira snažan tim zbog duga prema njemu.

"Ne želim da odgovaram na svaki komentar na internetu, međutim, s više strana se pušta priča da Partizan ne može da opstane jer je klub isplatio dugovanja prema meni više od pola miliona evra. Vreme je da se spekulacije prekinu. Te priče kreću od mog dugogodišnjeg saradnika Dragana Todorića, koga sam iz obzira držao u Partizanu, smatrajući da su on i Miša Baksuz (Miša Tumbas) dobri za atmosferu. Pokazalo se da je Miša Baksuz mnogo karakterniji", smatra Vujošević.

Potom je otkrio koliko je zarađivao u Partizanu od povratka iz moskovskog CSKA.

"Partizan nije produžio ugovor sa mnom, što je lepši način da se kaže da sam oteran. Kao što se vidi u uslovima raskida ugovora, prve sezone po povratku iz CSKA imao sam 300.000 evra, isto toliko naredne i 200.000 evra poslednje godine. Ne želim da pravim računice koliko je klub zaradio na prodaji igrača koje sam dobrim delom ja osposobio. Ali mogu da uporedim svoja primanja s trenerima iz istog ranga takmičenja ABA lige, u kojoj smo osvajali trofeje. Pritom neću da komentarišem plate Sagadina, Šakote ili Pešića... Repeša je poslednje godine u Cedeviti imao 400.000, dakle duplo veću platu od moje, koja mu je još i isplaćena".

U dug uračunati račun za telefon i kazne

Vujošević kaže da je klub u dug prema njemu uračunao i račun za telefon i kazne koje je morao da plaća. "Dugovanja iznose 626.810 evra, a od toga je odbijeno 12.300 za korišćenje mobilnog telefona, kao i 84.805 za kazne koje sam sakupio za te tri godine zbog tehničkih grešaka, skidanja sakoa, konferencija za medije na kojima sam branio klub. Dakle, kad se to oduzme, ostaje dug od 529.705 evra".

Ponovio je Vujošević da nije tačno da crno-beli nisu mogli da formiraju bolji tim zbog duga prema njemu.

"Živeo sam od onoga što sam zaradio u Rusiji. Ovi dušebrižnici što sad proturaju priče da Partizan nije mogao da napravi ekipu, jer je, kako kažu, Dulu isplaćeno 500.000 evra, lažu. To 'Dulo' verovatno treba da naglasi moje crnogorsko poreklo i da bude još jedan argument protiv mene".

Govorio je i o dinamici isplate duga.

"Prva rata je stigla sa oko 20 dana zakašnjenja. Bio sam maksimalno fleksibilan s obzirom na tešku ekonomsku situaciju. Dinamika isplate je praktično pet godina, s tim što su najveći iznosi poslednje dve godine. Pristao sam da sve kazne ja platim. Pritom, reč je o čistom ugovoru bez premija. To komentatore nije brinulo, ali brine ih što je navodna isplata od 500.000 evra sprečila Partizan da sastavi dobru ekipu. A ja sam bio spreman džabe da radim, ali nisam bio spreman da budem džabe oteran. I zaista mi je žao što je zbog rate koja treba da mi bude isplaćena 2019. godine ekipi ponestalo snage u poslednja tri minuta utakmice u Skoplju, pa je izgubila", zaključio je Vujošević u intervjuu za Kurir.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC