• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marica Gajić: WNBA možda već na ljeto

Autor mondo.ba

Najbolja Bh košarkašica pričala o odlasku u WNBA ligu.

  Marica Gajić bez sumnje je najbolja košarkašica Bosne i Hercegovine. Mlada igračica porijeklom iz Bijeljine karijeru je gradila u Sloveniji u ekipi Celja, a od ove sezone je prešla u jednu od najjačih liga u Evropu u Tursku. Tamo nastupa za ekipu Jakin Dogu.

POVEZANE VIJESTI

" Sjajno sam se uklopila u ekipu Jakin Dogu i novu sredinu u koju sam došla. Najviše mi je pomogla, naravno, Ana Dabović, s kojom provodim najviše slobodnog vremena. Pored toga što je najbolja igračica u Evropi, Ana je kvalitetna osoba od koje mogu mnogo naučiti, kako na terenu tako i van njega. Turska lige ja trenutno najkvalitetnija u Evropi. Ovo je neki totalno drugačiji svijet, pun profesionalizma. Tim Jakin Dogu je novi u prvoj ligi. Imamo kvalitetnu ekipu i ako sve bude teklo po planu, trebalo bi da završi među četiri najbolje ekipe. Tako bismo obezbijedili učešće u Evroligi naredne sezone. Organizacija je na vrhunskom nivou, na meni ostaje da se borim, treniram i napredujem", rekla je  za "Nezavisne"  Marica Gajić.

Prošle godine ova dvadesetogodišnja košarkašica je draftovana u WNBA ligu od strane Vašington Mistiksa. Time je postala prva bh. košarkašica kojoj je to uspjelo.

" U kontaktu sam sa trenerom ekipe Vašingtona, koja me je draftovala. Zajedno se dogovaramo o mom odlasku u Ameriku. To će se možda desiti već sljedećeg ljeta, a Turska je, naravno, samo stepenica koja će mi pomoći s obzirom na to da svaka ekipa ima po dvije-tri WNBA igračice. Nigdje ne žurim, kada osjetim da je vrijeme za odlazak, onda ću otići", kaže Gajićeva.

Od Marice se očekuje da bude predvodnik nove generacije košarkašica Bosne i Hercegovine.

"Raduje me činjenica da se u BiH ponovo pridaje značaj ženskoj reprezentativnoj košarci i da se seniorska selekcija ponovo okupila. Ništa se ne može uraditi preko noći. Reprezentacije koje su u vrhu su već dugo zajedno, u njih se ulaže neuporedivo više nego kod nas i zato mislim da nama treba samo strpljenje i vrijeme. Upravo je vrijeme faktor koji radi za nas, jer su sve igračice relativno mlade i naših pet minuta tek predstoji. Bitno je da svi dajemo maksimum, a rezultat je neminovan", rekla je Marica Gajić, koja je bila MVP Evropskog šampionata B divizije u Podgorici. Tamo je selekcija BiH ostvarila bevet pobjeda bez poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC