• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 16 počeo, Šved "uništio" CSKA!

Autor mondo.rs

Ali, uništio ga je i De Kolo katastrofalnim potezom u napadu za pobedu. Burna utakmica u Podmoskovlju.

 Top 16 počeo, Šved "uništio" CSKA! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rusi su otvorili Top 16 fazu Evrolige i to kako!

Himki - CSKA Moskva 91:89 (21:29, 20:22, 28:20, 22:18).

Završeno je "nemogućim" pokušajem Miloša Teodosića iz ugla terena, van balansa, uz sirenu... Ali je lopta završila na obruču.

Teo je, nakon što ga je trener CSKA Dimitris Itudis držao na klupi do ulaska u poslednji minut, i pritom dozvolivši Himkiju da povrati vođstvo, u pretposlednjem napadu na utakmici uručio loptu "vrućem" Nandu De Kolou, da on proba da reši, ali je Francuz na 89:89 i svega 12 sekudi pre kraja izveo "potez utakmice" i bacio lob pas na tablu, posle čega je bilo jasno da će CSKA i Vitalij Fridzon biti u problemu, jer ni Fridzon, koliko i drugi, celu utakmicu nije mogao da zadrži Alekseja Šveda.

GRUPA F

Himki – CSKA Moskva 91:89

/Šved 28, Rajs 22 - De Kolo 20, Teodosić 18/

Olimpijakos Pirej – Barselona 74:62

/Spanulis 11 - Tomić 16/

U sredu:

Žalgiris Kaunas – Laboral Kuća 18.45

Real Madrid – Bamberg 20.45

Isto je bilo i 1,1 sekund pre kraja, Šved se iz driblinga digao na dugu dvojku i ubacio 28. poen na meču, lopta je ušla u obruč "kao kap", a Itudis morao ponovo da zove tajm-aut. Prva akcija propala mu je jer su igrači Himkija nogom zaustavili ubacivanje sa strane, druga, kada je na raspolaganju bilo još samo 0,7 sekundi do kraja, išla je za Teodosića, koji je izveo "fade away" šut, ali nije bio precizan.

Drama je u Podmoskovlju, pred 3.500 gledalaca, počela na dva i po minuta pre kraja, kada je viđena ko zna koja serija jedne ekipe od početka meča i kada je CSKA serijom 2:12 uspeo da 80:72 pretvori u pozitivnih 83:85, pre svega zahvaljujući preciznosti De Koloa sa linije penala.

Konstantno su domaći slali Francuza na penal liniju i konstantno je ubacivao, dok mu je na drugoj strani uglavnom bez greške odgovarao Šved, sve dok prvi košarkaš Himkija i jedan od najskupljih igrača Evrope nije isforsirao dugu dvojku, iz driblinga, koja je završila na obruču i koju su Moskovljani pokupili, na 1:30 do kraja.



Sve ovo, Teodosić, iako lider ekipe do tog trenutka sa 18 poena (3/5 za dva, 3/9 za tri), sedam asistencija i četiri skoka, posmatrao je sa klupe, a De Kolo je prvu brljotinu napravio već u narednom napadu, pri rezultatu 87:87, kada je opalio ranu trojku, iz driblinga, pokušavajući da izvede popularno nazvani "step back" šut. Jedva je dobacio do obruča i to je Šved kaznio momentalno, prodorom pod obruč i ostavljanjem lopte za Džejmsa Ogustina, koji je prikucao na 89:87, tako da je na ulasku u poslednji minut Itudis morao da zove tajm-aut.

De Kolo je ponovo brzo fauliran i ponovo nije pogrešio sa penala, a onda je Šved podlegao i umoru i pritisku. Ali, samo na kratko... Promašio je oba penala na 42,6 do kraja, tako da je CSKA imao napad za novo vođstvo, posle čega bi Himki bio pod velikim pritiskom, međutim... Tek ušavši sa klupe, Teodosić nije želeo da rešava utakmicu, iako to uglavnom radi u društvu brojnih zvezda "armejaca", uručio je loptu De Kolou i sklonio se, a Francuz je, nakon što je potrošio desetak sekundi driblingom na devet metara od koša, bacio "lob pas" za Kajla Hajnsa tako da je lopta završila na tabli i u rukama plavo-žutih, a kazna je bila neminovna.

Šved je tražio izolaciju, cimnuo Fridzona, prošao na levo, digao se sa šest metara i pogodio, ostavivši gostima 1,1 sekund na raspolaganju.

Detalji iz Podmoskovlja.
Izvor: YouTube



Ostatak znate...


CSKA je 11:7 na startu brzo pretvorio u 15:27, bilo je i 27:41 u drugoj četvrtini, ali je tada Himki odigrao odličnu odbranu, posle rampe usledila je brza kontra i, iako je CSKA imao i dalje lagodnih 29:41, Itudis je preodsećao preokret i tražio tajm-aut, ali nije sprečio ono što se dogodilo - već par minuta kasnije bilo je 34:41, a početkom četvrte četvrtine 52:54.

Himki je zaostajao od jednog do pet poena sve do sredine četvrte četvrtine, kada je Rimas Kurtinaitis čestim promenama odbrane pokrenuo Himki i došao do serije od 9:0, za 80:72. CSKA se iz tog "downa" vratio brzo, ali nije imao rešenja u penal završnici.

Uskoro opširnije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC