• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finiks ostao bez 20 poena i 6 asistencija!

Autor mondo.rs

Veliki udarac za Finiks Sanse. Povreda lidera ekipe daleko je gora nego što se u prvi mah činilo.

Nije nekoliko nedelja, već nekoliko meseci. Tačnije, kraj sezone!

Košarkaš Fniks Sansa, Erik Bledšo, neće igrati do kraja sezone, saopštio je večeras njegov klub.

Nakon što je obavljena operacija meniskusa levog kolena, javnost je saznala da će 18. pik sa drafta 2010. godine odsustvovati mnogo duže nego što se učinilo u prvi mah.

Trener Džef Hornasek ranije je rekao da će plejmejker tima odsustvovati oko mesec i po dana, ali je procenjeno da neće moći da igra do kraja sezone. U saopštenju Sansa navodi se da klub očekuje da će košarkaš biti spreman za početak priprema sledeće jeseni.

Bledšou je ovo šesta sezona u NBA i najbolja u karijeri. Osim toga, on je bio najbolji igrač Sansa, pošto je u proseku imao učinak po utakmici od 20,4 poena, 6,1 asistenciju i četiri skoka.

On je, međutim, u porazu od Filadelfije u subotu pretrpeo povredu kolena bez kontakta sa drugim igračem. Ovo mu nije prva ozbiljna povreda u karijeri, pošto je tokom sezone 2013/14 povredio meniskus u desnom kolenu, zbog čega je morao da bude operisan i propustio je 33 utakmice.

Bledšoa je u prvom krugu drafta pre pet i po godina pokupila Oklahoma Siti Tander, ali ga je prosledila odmah Los Anđeles Klipersima, gde je mladi i eksplozivni plej bio u dubokoj senci Krisa Pola i u prve tri sezone beležio prosečno 6,7, 3,3 i 8,5 poena.

Na leto 2010, Bledšo je u trejdu koji su dogovorila tri tima, Sansi, Klipersi i Milvoki Baksi, a učestvovali još Keron Batler i Džej-Džej Redik, završio u Arizoni, najsunčanijoj državi u SAD i, malo je reći, ogrejalo ga je sunce. Postao je lider ekipe, u prvoj sezoni beležio je prosečno 17,7 poena, u drugoj 17, a ove 20,4, sve dok nije čuo šokantnu vest.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC